Yeniçağ Karadeniz kıyısındaki kritik günü manşete taşıdı

Yeniçağ Karadeniz kıyısındaki kritik günü manşete taşıdı
Batılı istihbarat örgütlerinin Rusya'nın Ukrayna'yı 16 Şubat'ta (bugün) işgal edeceği iddiasının ardından, olası harekâta karşı dikkatler suların ısındığı Karadeniz kıyılarına çevrildi. Plana göre Kremlin 130 bin askerle Kiev üzerinden Zelenskiy'i indirecek.

BELARUS VE KIRIM''DAN GİRECEK

Kremlin''deki komutanlar tarafından Başkan Putin''e sunulan planlara göre, Rusya önce Belarus ve Kırım''dan Ukrayna''ya girecek, daha sonra ülkenin doğu sınırında konuşlandırılan Rus askerleri hızla Kiev''e ulaşarak Ukrayna hükümetini indirecek.

130 BİN ASKERLE İŞGAL PLANI

Rusya, sınırlara yığdığı 130 bin askerle Ukrayna''yı farklı cephelerden kuşattı. 20 bin Rus askerinin de birliklere katılmak üzere hazır beklediği bildirildi. Kaynaklara göre, asker ve ekipman konuşlandırma düzeyi benzersiz ve çok endişe verici.

DONANMA ''KIRMIZI ALARMDA''

Başkan Putin''in ''kansız darbe'' hedeflediğini vurgulayan kaynaklar, hava ve deniz desteğinin hazır bekletildiğini, Rusya''daki birçok askeri birimde tatillerin iptal edildiğini, Rus savaş gemilerinin de Karadeniz ve Akdeniz''de ''alarm'' durumuna geçtiğini belirtti.

PUTİN''DEN KAFALAR KARIŞTIRAN HAMLE

Sınırda sıcak saatler sürerken, Rusya Savunma Bakanlığı tatbikatlar kapsamında görevlerini tamamlayan ''bazı askeri birliklerin'', bağlı bulundukları üslere dönmeye başladıklarını duyurdu.

WASHİNGTON''UN HEDEFİ KARADENİZ''DE HAKİMİYET

Emekli Korg. İsmail Hakkı Pekin, Ukrayna krizi yumuşasa bile Washington yönetiminin Karadeniz''de Türkiye üzerinden etkin olma çabasını sürdüreceğini vurguladı.

BU KADAR KUVVETLE TANSİYON DÜŞMEZ!

ABD, Ukrayna sınırına yığılan 130 bin Rus askerinin tansiyonu arttırdığını söyledi.

UKRAYNA''NIN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ TEHLİKEDE

Fransa: Saldırı için tüm unsurlar oluştu, Kiev''in toprak bütünlüğü için büyük tehlike.

İlgili Haberler