Yeniçağ vatandaşın gerçek gündemini manşete taşıdı

Yeniçağ vatandaşın gerçek gündemini manşete taşıdı
Yüksek enflasyon ve şok zamlar bebekleri de vurdu. Bez ve mama fiyatları 3 katına çıkarken, asgari ücretli aileler ihtiyaçlarını karşılayamaz oldu. Duyarlı aileler, bebeklerin altına muşamba bağlayan anneler için askıda mama ve bez kampanyası başlattı

DAR GELİRLİ AİLELER İÇİN MAMA VE BEZ DESTEĞİ SAĞLANMALI

Bebekli anneler, Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın, ''En az 3 çocuk yapın'' çağrısının sözde kaldığını belirterek, "Kendimizi zor geçindiriyoruz. Bez ve mama fiyatları bir yıl öncesine göre en az 3 kat zamlandı. Bu şartlarda nasıl 3 çocuğa bakacağız. Dar gelirli ailelerin çocukları için gider desteği verilmeli" dediler.

BEBEKLERİN SAĞLIKLI OLMASI İÇİN İKTİDAR ÖNLEMLER ALSIN

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Yaptığım araştırmalara göre bir bebeğin haftalık mama ve bez masrafı asgari 350-400 lira. Dar gelirli aileler bu yükün altından nasıl kalkacak. Çocuk yapın demekle olmuyor. Bu bebelerin sağlıklı beslenmesi için gerekli koşullar acilen sağlanmalı" diye konuştu.

ETİKETLERİ GÖREN ANNELERİMİZ ALIŞVERİŞ YAPMADAN GİDİYOR

Eczacı Turgay Yıldız, geçen yıl 6 lira olan emziğin 22 liraya, 20 lira olan biberonun 60 liraya, 4 lira olan ıslak mendilin 12 liraya çıktığını belirterek, şunları söyledi: Fiyatlar katlanınca anneler bez ve mama almadan eczaneden çıkıyor. Döviz arttıkça fiyatlar yükseliyor, ne yazık ki düşünce azalmıyor.

KAYIP VE KAÇAK BEDELİNİ HALKIN SIRTINA YÜKLEME!

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER), elektrik dağıtım şirketlerine çağrıda bulundu. İstanbul''da eylem yapan dernek üyeleri, "Kaçaklarını önleyecek tedbirler almak yerine, zam taleplerinizin karşılanması için lobi çalışması yapıp, kayıp ve kaçak bedellerini vatandaşın cebine yüklemeyin, elinizi cebimizden çekin" dediler.

YASAL TAKİBE GİREN KREDİ 160 MİLYAR LİRA

BDDK''nın verilerine göre, bankacılık sektöründe takipteki alacaklar, 14 Ocak itibarıyla bir önceki haftaya göre 234 milyon lira artarak 160 milyar liraya ulaştı.

KAPANAN ŞİRKETLERİN SAYISINDA PATLAMA

TOBB''un istatistiklerine göre, dolar kurunun pik yaptığı aralık ayında bir önceki aya göre kapanan şirket ve gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 207 arttı.

YABANCILAR, 20 GÜNDE 18 MİLYAR DOLAR ÇEKTİ

2021''in son haftasında yabancı yatırımcılar 231 milyon dolarlık hisse senedi satarken, yılbaşından bu yana net sıcak para çıkışı 18.1 milyar dolara ulaştı.

İşte Yeniçağ Gazetesi''nin bugünkü birinci sayfası: