Avustralya'da afetzedeler Başbakan’a nasıl tepki vermişti?

Avustralya'da afetzedeler Başbakan’a nasıl tepki vermişti?
Avustralya'da geçtiğimiz yıl meydana gelen yangınlar nedeniyle bölgeyi ziyaret eden Başbakan Morrison halkın tepkisiyle karşılaşmıştı. Türkiye'de bir haftadır devam eden yangınlardan sonra o görüntüler yeniden gündem oldu

Avustralya'da afetzedeler Başbakan’a nasıl tepki vermişti?

Türkiye’nin orman yangınları ile mücadelesi bir haftadır devam ediyor.

Arka arkaya gelen orman yangınları sonrası hükümete, havadan müdahalede zafiyet ve Türk Hava Kurumu’na ait yangın söndürme uçaklarının kullanılmaması başta olmak üzere birçok konuda tepki gösteriliyor.

Orman yangınlarından sonra Avustralya’daki geçtiğimiz yılın ocak ayında meydana gelen bir olay da yeniden gündem oldu.

AVUSTRALYA''DA AFETZEDELER NASIL TEPKİ VERMİŞTİ?

Avustralya''da aylarca süren orman yangınları sebebiyle afetzedeleri ziyaret eden Başbakan Morrison halkın tepkisiyle karşılaşmıştı.

Ülkenin Yeni Güney Galler eyaletinde bulunan Cobargo kasabası sakinleri Morrison''un elini sıkmayı reddederek, Başbakan''a küfürlerle tepki göstermişti.

Kasaba sakinleri haftalardır mücadele ettikleri yangınlar için hükümeti kendilerine yeterince yardım göndermemekle suçlamıştı.

Bir afetzede Başbakan''a "Eğer Sydney ya da Kuzey Yakası''nda oturuyor olsaydık yardım bağışlarına boğulurduk ama haftalardır sadece dört kamyon gönderdiniz" diyerek tepki gösterdi.

Bir başka afetzede ise daha fazla yardım gelene kadar Başbakan''ın elini sıkmayacağını ifade etti.

Halkın tepkisiyle karşılaşan Morrison ise ziyaretini kısa tutarak, bölgeden kaçmak zorunda kalmıştı.

İlgili Haberler