Yenikapı'da Kudüs mitingi: Bir tek AKP yok!

Yenikapı'da Kudüs mitingi: Bir tek AKP yok!
Saadet Partisi, ABD’nin ‘Yüzyılın Anlaşması’ adı altında açıkladığı plana tepki amacıyla İstanbul Yenikapı Meydanı’nda miting düzenledi. Mitinge AKP'den katılım olmaması dikkat çekti.

Saadet Partisi'nin 60 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle düzenlediği 'Büyük Kudüs Mitingi' için halk Yenikapı'daki alanda toplandı. 

Saadet Partisi’nin öncülüğünde 60 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle bugün Yenikapı'da düzenlenen "Büyük Kudüs Mitingi" başladı. Miting alanında ezgi ve marşlar söylenirken mitinge  Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun yanı sıra, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İYİ Parti Eğitim Politikaları Başkanı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU: KUDÜS’ÜN ORTASINA BİR BOMBA KONMUŞTUR

Saadet Partisi’nin çağrısıyla Yenikapı’da düzenlenen mitingde konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Donald Trump’ın açıkladığı plana yüzyılımızın Haçlı zihniyetidir diyerek, “Kudüs'ün ortasına bir bomba konmuştur ama o bombanın etkisini gidermek hepimize düşüyor. Filistin devleti Kudüs'ten, Kudüs Filistin devleti ve Müslümanlardan koparılmak isteniyor. Oysa yaklaşık bin yıl önce Haçlılara karşı Müslümanlarla birlikte Kudüs'ü koruyanlar da Yahudilerdi. Oysa Yaklaşık 900 yıl sonra Selahattin Eyyübi'nin Kudüs'ü yeniden özgürleştirdiğinde kente özgürce dönenler, Müslümanlarla birlikte yine Yahudilerdi. Farklı Hristiyan mezhepleri yüzyıllardır Kutsal Kabir Kilisesi'nde birlikte ibadet edebiliyorlarsa bu Müslümanların sayesindeydi. Tarihin bize öğrettiği budur” ifadelerini kullandı.

KARAMOLLAOĞLU: ULUSLARARASI HUKUK AYAKLAR ALTINA ALINDI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu partisinin çağrısıyla düzenlenen Kudüs Mitingi’nde Orta Doğu Planı’na tepki göstererek, Filistin’in İsrail’e peşkeş çekildiğini ve uluslararası hukukun ayaklar altına alındığını ifade etti. Anlaşmayı, yüzyılın ihaneti olarak adlandıran Karamollaoğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın öncülük ettiği planla Filistin'in üzerine son çivinin çakmaya çalışıldığını belirtti.

Cılız açıklamalar ve sözde kınamaların İsrail’i daha fazla cesaretlendirmekten öteye gitmediğini ifade eden Karamollaoğlu, “Kısa vadede D-8'ler başta olmak üzere içinde yer aldığımız bütün ulusal ve bölgesel kuruluşlar, harekete geçirilmelidir. Derhal İslam ülkeleri, İsrail ile olan her türlü diplomatik ilişkilerini kesmelidir. Ciddi ekonomik, diplomatik ve siyasi yaptırımlar devreye sokulmalıdır” dedi.

İMAMOĞLU: "BU PLANA 'EVET' DİYECEK HİÇBİR SİYASİ PARTİ YOKTUR"

Mitingde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Sözümona İsrail ile Filistin arasında bir ‘barış’ planından bahsedildi. Fakat Filistin orada yoktu. Kendileri çalıp kendileri oynadılar. Kudüs’ün statüsü aynı zaman İslam dünyasının ortak mücadelesidir.

Güçlü olan her zaman haklı değildir. Ne Kudüs ne görülen bu statü bizim için kullanılabilir olmaz. 70 yılı aşkın süredir akan kanı durdurması beklenemez.

Bu planın bölgeye ve dünyaya huzur getirmesi de beklenemez. İlk günden beri mazlum Filistin halkının yanında olduk, yanında olacağız. Bölgede kalıcı bir barış sağlanmasının da yanında olduk.

Bu plana bu ülkede 'evet' diyecek hiçbir siyasi parti ve lider yoktur."

"ASLA TESLİM OLMAZ"

Öte yandan Hamas'ın Kudüs sorumlusu Musa Akkari yaptığı konuşmada, "Komutanı Hz. Muhammed (S.A.V) olan Ümmet asla yenilmez, asla teslim olmaz" ifadelerini kullandı.

İşte Musa Akkari'nin açıklamaları:

Ben bu meydanda zafer coşkusu görüyorum. Filistin’in büyük bir umudu var. Ne mutlu size! Filistin ile Kudüs ile birliktesiniz. Komutanı Hz. Muhammed (S.A.V) olan Ümmet asla yenilmez, asla teslim olmaz. Zulüm altında inleyen Müslümanlar için buradayız.

Mücahidlerimiz Filistin’i savunmaktan asla vazgeçmeyecek. Bugün burada tarihe not düşüyoruz. Burada asrın utanç planına dur demeye geldik!

BİR TEK AKP YOK

Yenikapı'daki mitinge birçok siyasi parti ve STK'dan üst düzey katılım sağlandı. Mitinge katılım yapmayan tek parti ise AKP oldu. AKP'nin Kudüs için yapılan bayraksız mitinge katılmaması dikkat çekti.