Yerli yatırımcının sigortacılığa büyük ilgisi. 12 şirket birden kuruldu

Yerli yatırımcının sigortacılığa büyük ilgisi. 12 şirket birden kuruldu
Sigortacılık alanında yerli yatırımcı, bu alandaki gelişmelerin ardından iştahı kabardı. Dijital alandaki saldırılar ve Bina Bakım ve Bina Tamamlama gibi yeni ürünlerin piyasaya çıkması Yerli yatırımcıların bu alana yönelmesine neden oldu.

Yerli yatırımcıların sigorta sektörüne büyük bir ilgi gösteriyor. Sigorta sektörü, finansal piyasaların en önemli yapı taşlarından biri. Deprem, sel gibi doğal afetlerin yanısıra yüzyılın sorunlarına bir de iklim krizi eklenince sigorta sektörünün ekonomiye etkisi büyüdü..Kamunun desteğiyle, büyüme potansiyeli de sigortacılık sektörünün yıldızı parlatacak gibi, Sigorta ve Reasürans Brokerleri Derneği'nin Türkiye Sigorta Aracıları Sektör araştırma Raporu'na bunu söylüyor. Türkiye Sigorta Birliği'nin verilerine göre Eylül 2023'ten bu yana geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 123,4 artışla, 328 milyar lirayı geçti. Sektörde büyüme trendi iştahı da kabarttı.

ÜÇ YILDA 12 ŞİRKET KURULDU

Son üç yılda kurulan şirket sayısı 12 oldu. Toplam şirket sayısı böylece 69'a yükseldi. Yeni kurulan şirketlerle birlikte yerli yatırımcısının ilgisi gözleniyor. Yeni yatırımcıların da etkisiyle oto branşının yanı sıra esnaf, KOBİ ve vatantaşlara yönelik siber risk, dijital sigortalar ve oyun sigortalarına odaklanıyor.

İlgili Haberler