Bu besin saç dökülmesini anında bitiyor

Bu besin saç dökülmesini anında bitiyor
Ülkemizde genelde turşusunu kurduğumuz sebzenin kabuklarının faydaları saymakla bitmiyor… Saç dökülmesine faydaları ise dikkatlerden kaçmadı.

Posta’nın haberine göre; Yeşil domatesin faydaları saymakla bitmiyor… Lif oranı son derece yüksektir ve yağların daha çabuk emilmesini sağladığı biliniyor. Sonuç olarak kabızlığın ve gaz problemlerinin üstesinden gelerek bağırsak sorunlarını ortadan kaldırması dikkat çekiyor. Yeşil domatesin kabukları yüzyıllar önce tıbbı amaçla kullanıldığı vurgulandı. Faydaları arasında en çok göze çarpanı ise saç dökülmesiyle savaşması olduğu vurgulandı. Saç dökülmesinin yanı sıra kepek probleminin de ilacı olduğu bildirildi.

TOK TUTMA ÖZELLİĞİ!

Güçlü bir C vitaminin kaynağı olduğu vurgulandı. Özellikle kışın tüketildiğinde soğuk algınlığına karşı vücudunuzu ‘sigortalayacaktır.’ Vücutta bulunan yabancı maddeleri temizler ve alyuvar üretimini hızlandırdığı ifade edildi. Sadece C vitamini kaynağı olarak kalmaz, iyi bir A vitamini deposudur. Katarakt gibi bazı görme sorunları sizden uzak tuttuğu ifade edildi. Lif yönünden zengin olduğunu belirtildi. Sindirime iyi gelmesiyle beraber kilo kontrolünde de destekçiniz olduğu ifade edildi. Kalorisi son derece düşüktür ve tok tutma özelliği olduğu vurgulandı.

DÜŞÜK KALORİ

Besin ve lif sağlamanın yanı sıra, düşük kalori ve az miktarda yağ içerir. Aynı zamanda kötü yağları yok etmek için çalışır ve doyurucu bir etki yaratır. Salatalarınıza ekleyeceğiniz 2 adet yeşil domates akşama kadar sizi tok tutmaya yetecek. Tomatillo, niasin içeriği sayesinde gıda ve kompleks moleküllerini enerji rezervlerine ayırmaya yardımcı olur.

Ayrıca, enzim işlemi sırasında tomatillo yiyerek, niasin normalden daha güçlü bir tepkime yaşar. Bu nedenle, tomatillo vücuda daha fazla enerji verir.

YEŞİL DOMATESİN ÖZELLİKLERİ:

Yüksek miktarda C vitami içerir.

Anti kanserojen özelliği bulunur.

Güçlü bir lif kaynağıdır.

Kasların güçlenmesine yardımcı olur.

İlgili Haberler