Yıldıray Oğuz'dan Soylu'ya: "Rakı festivali AKP iktidarında başladı"

Yıldıray Oğuz'dan Soylu'ya: "Rakı festivali AKP iktidarında başladı"
Karar yazarı Yıldıray Oğuz, Süleyman Soylu'nun rakı festivaline ilişkin “Gelenek ve göreneklerimizle uyuşmuyor" sözlerine, "Rakı festivali 2006 yılında AKP iktidarında başladı" diyerek yanıt verdi.

Karar gazetesi yazarı Yıldıray Oğur, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun rakı festivaline ilişkin “Gelenek ve göreneklerimizle uyuşmuyor” açıklamasını bugünkü köşesine taşıdı. Rakının Adana’nın bir kültürü olduğunu dile getiren Oğur, bu festivalin 2006 yılında AKP iktidarı döneminde başladığını Bakan Soylu’ya anımsattı.

Oğur yazısında şu ifadeleri kullandı:

“2016, 2017, 2018 yıllarında da festival yine Kebap ve Şalgam Festivali adıyla, artık yüzbinleri geçen kalabalıkların katılımıyla sorunsuz yapılmış. İçki içenlerin de içmeyenlerin de sabaha karşı gidip katıldığı, kebap yediği bir eğlenceye dönüşmüş. 

Bu festivale Adana’da bazı muhafazakar sivil toplum örgütlerinin uzun zamandır karşı çıktığı, iptal ettirmek için lobi yaptığı anlaşılıyor.

Nihayet bu yıl 14-15 Aralık günlerinde yapılacak festival Valilik tarafından iptal edildi.

Ama işin tuhaf kısmı şimdi başlıyor.

Çünkü Valilik bu festivali 'Geleneklerimizle örtüşmüyor' diye değil, 'terör ihbarı var' diyerek iptal etti.

Tecrübeli gazeteci Taner Talaş’ın yönetiminde Adana’da yayın yapan Küçüksaat.com haber sitesinin yayınladığı Adana Valiliği’nin resmi yazısına göre iptalin gerekçesi 4 Aralık 2019 günü, yani festivalden 10 gün önce Adana Emniyet Müdürlüğü’nden Valiliğe gelen “etkinliğe katılacak vatandaşlarımıza yönelik bazı saldırıların olabileceği ihbarı”. 

Yazıda 'olabileceği' dışında bir ayrıntısına girilmeyen bu ihbarın ardından başka bir çok güvenlik riski sıralanmış”