Yıldırım: "Niyet hayır, akıbet hayır"

Yıldırım: "Niyet hayır, akıbet hayır"
AKP İlçe Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Başbakan Yıldırım, başkanlık referandumu için çok çalışılması gerektiğini belirtirken, 'niyet hayır, akıbet hayır' dedi.

ATO Congresium'da, AKP Ana Kademe İlçe Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, başkanlık sistemini öngören yeni Anayasa değişiklik teklifi için verdiği destekten ötürü Devlet Bahçeli'ye teşekkür etti. Telaffuz etmekte zorlandığını belirten Başbakan Yıldırım, "Niyet hayır, akıbet hayır' dedi. İşte Yıldırım'ın konuşmasından satır başları: 

MHP'YE TEŞEKKÜR

Burada bir hakkı teslim etmemiz lazım. Anayasa değişikliği ve hükümet sistemi değişikliğini milletin önüne getirebilmemizin bir diğer paydaşıda MHP'dir. Önce ülkem ve milletim dedikleri için onlara bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah Nisan ayı ortasında yapılacak halk oylamasında da aynı yapıcı işbirliği devam edecek. Anayasa değişikliğini milletimizin kararı ile hayata geçirmiş olacağız. 970 ilçe başkanımızın öncelikle yapılan değişiklikle ilgili maddeleri ezbere bilmesi gerekiyor. Kendimiz bilmeden milletimize anlatamayız. Muhalefet yeni sistemde getirilen değişiklikle hiç alakası olmayan konuları tam bir karalama yaklaşımıyla her mecrada anlatıyor. Adeta bir yalan rüzgarı. Yüz kızarmıyorsa dilin zaten kemiği yok üfürüyorda üfürüyorlar. Kaval elin yel Allah'ın üfleyin bakalım.

“ÜFLE EVLADIM ÜFLE…”

‘Hayırcıları’ eleştirirken merhum babasının bir sözünü hatırlatan Binali Yıldırım “Rahmetli derdi… ‘Kaval elin yel Allah’ın, Üfle evladım üfle…’ diye, kim ne derse desin” şeklinde konuştu.


NİYET HAYIR, AKIBET HAYIR


Yapılan değişiklikle milletin önüne 2 sandık geliyor. Bu bir halk oylaması değil bir anayasa oylaması. Biz Ak Parti olarak geçmişte gruplaşmalara, ittifaklara hep gördük. Allah'ın izniyle milletin desteğiyle bu odakları yok ederek bugünlere geldik. Niyetimiz hayır, akıbetimiz hayır. Hayır'la hayrı karıştırıyor bunlar. Onlar hayırcı biz hayr'cıyız. Ses benzerliği var.

 

İlgili Haberler