Yıldırım'a çarpıcı FETÖ yanıtı

Yıldırım'a çarpıcı FETÖ yanıtı
Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım buluştuğu tarihi yayına damga vuran konulardan biri de, İmamoğlu’nun 18 günlük İBB başkanlığı sırasında verilerin kopyalanması talimatını vermesi oldu.

Ekrem İmamoğlu’nun, YSK’nın seçimin iptaline yönelik kararına kadar yaptığı 18 günlük belediye başkanlığı sürecinde verilerin kopyalanması talimatını vermesi çok konuşulmuştu.

Konu, İmamoğlu ile Yıldırım’ın buluştuğu tarihi yayına da damga vurdu. Yıldırım, İmamoğlu’nun sorusunu böyle cevapladı;

Yıldırım: Ekrem Bey siz gelir gelmez İBB'nin veri kopyalama talimatını neden verdiniz.

İmamoğlu: Burada kendi cümleleriyle hatırlatıyorum, bir beledeiye başkanı belediyesiyle ilgili her türlü işlemi denetler. Bu cümleyi verdi kendileri. Bu bir veri yedekleme işlemidir. Bukadar basit ve kolay bir işlemi bir cyerlere taşımanın bir anlamı yok. Sanki ajanlar basmış, ayıp yazık günah. Sayın Yıldırım'a süreci daha iyi analiz etmesini dilerim. Veri kopyalaması yapılır ve yapılır. Verdiğimiz talimat da 31 Aralık, 31 Mart yani seçim gecesi. 18 Nisan bize mazbatanın teslim edildiği gün. Bunları milat kabul edilerek veri tabanlarının yedeklenmesi ve korunması. Afaki değişiklik yapılabilir, bize de ihbarlar geliyordu. Kaldı ki yapamadık, yetişmedi. Kaldı ki hukuksuz bir karar. Ancak veri yedekleme, yani bu kadar basit, kolay bir işlemi başka bir yere taşımak...

Yıldırım: Teknoloji ile aram iyidir. Veri kopyalama ayrı iştir, yedekleme ayrı iştir. Veri kopyalama işi FETÖ taktiğidir. 

İmamoğlu: Elbette ki seçimlere itiraz haktır. Ama uydurma gerekçelerle itiraz yapmayız biz. Sürece dair hep eleştirdiklerimiz bunlardı. FETÖ uygulamalarının nasıl olduğunu ben bilmem, hiç öyle bir tecrübem yok.