Yıllarca okudu iki uzmanlık aldı ay sonunu zor getiriyor. İhale alanlar ise lüks içinde yaşayıp cipte toz kullanıyor

Yıllarca okudu iki uzmanlık aldı ay sonunu zor getiriyor. İhale alanlar ise lüks içinde yaşayıp cipte toz kullanıyor
AKP’li 28 yaşındaki Kürşat Ayvatoğlu’nun lüks yaşamı tartışma konusu oldu. Lüks araba alım satım işinden reklam ajansı ve yeme içme sektörüne kadar birçok alanda işler yürüten Ayvatoğlu, lüks yaşamını sürdürürken 26 yaşındaki iki uzmanlık alanı (Biyomühendis ve Moleküler biyololog) olan yıllarca okuyup bilim için emek veren Uzman Biyomühendis Rümeysa ise bunca kariyerine rağmen sadece 4 adet SCI makalesi olduğunu ifade etti. Uzman isim aynı işi Avrupa’da yapsa çok daha rahat bir yaşam sürebilecekken Türkiye

AKP genel merkezinde Ar-Ge Başkanlığı’nda çalışan 28 yaşındaki Kürşat Ayvatoğlu görevden alındı. Ayvatoğlu’nun Kastamonu Belediyesi’nde gerçekleştirdiği vurgun ve lüks yaşamı günlerdir konuşuluyor.

Ayvatoğlu’nun Kastamonu’da gerçekleştirdiği icraatlar şöyle:

Ayvatoğlu, Kastamonu araba pazarında 5 TL''ye fotoğraf çekerken, 2014''te belediye AKP''ye geçince Kültür Müdürü oluyor. Şirket kurup belediyeye ajanda, kalem takvim vs gibi promosyonları satıyor.

Belediye personelinin aktardığına göre, Ayvatoğlu''nun bastığı kağıt üzerinde 100 bin takvim görünüyorsa, bunun 15-20 bini belediyeye geliyor! Diğer promosyonlarda da yöntem aynı. Bu arada sıfır bir BMW alıyor ama dönemin belediye başkanının isteği ile satıp yerine Audi alıyor.

İşleri büyütüp Kastamonu’da yeme- içme sektöründeki birçok firmaya ortak oluyor. İşlerini aynı şekilde yürütüyor. Mesela; ortak olduğu bir çekme helva firması neredeyse her gün belediyeye helva satıyor. Tabi yine kağıt üzerinde görünenden çok daha azı belediyeye geliyor!

2019’da AKP belediyeyi kaybedince ortaya çıkan ve ulusal basında da haber olan 100 bin liralık pastırma faturası da yine onun icraatlarından! AKP’nin kaybetmesinin ardından Ankara’da bir rezidansa taşınıyor ve bağlantıları sayesinde genel merkeze geçiyor.

AYNI YAŞLARDA UZMAN BİYOMÜHENDİS İSE GEÇİNEMEDİ
Ayvatoğlu’nun lüks yaşamı da gündeme gelirken 26 yaşındaki Rümeysa adlı bir Uzman Biyomühendisin sosyal medyada da yaptığı paylaşım vicdanları yaraladı. Aynı işi Avrupa’da yapsa rahat bir hayat sürebilecekken iki uzmanlık alanı olan bir bilim insanı Türkiye’de ay sonunu zor getiriyor.

Rümeysa sosyal medya hesabından şunları yazdı:

Arkadaslar 26 yaşındayım. Uzman Biyomühendisim buna ek olarak bir Moleküler Biyoloğum. Yıllardır eğitim ve kariyer için deli gibi okuyorum ve işe gidiyorum. Şahsıma ait olan tek şey 4 adet SCI makale. Şimdi soruyorum bilimi seçmek mi suçumuz?

Rümeysa’nın paylaşımına ise bir kullanıcı şu yorumu yaptı:

İmkan ve dil varsa yurtdışına çıkın. Yoksa da imkan oluşturmak için gayret gösterin. Dil öğenin. Sonra çıkın. Resimde Finlandiya''daki Biyoanalistler için iş imkanı tablosu var. Maviler acil ihtiyaç olan bölgeler

 

İlgili Haberler