Yılmaz: Milli irade hırsızlığına "hayır"

Yılmaz: Milli irade hırsızlığına "hayır"
MHP'nin Bursa'da seçilmiş son İl Başkanı Yüksek Yılmaz, Ülkücü harekete önemli bir çağrıda bulundu.

MHP'deki değişim sürecine en yüksek delege desteği veren, Bursa'nın seçilmiş son il başkanı Yüksel Yılmaz, yayınladığı basın açıklamasıyla "hayır" kararlılığını gerekçelerini açıkladı.

İşte Yılmaz'ın o açıklaması:

GEL-GİTLER ARASINDA 'EVET'ÇİLER

Malumunuz odur ki; 16 Nisan’da Türkiye önemli bir tercihte bulunmak üzere sandığa gidecektir. Bu referandum öncesi maalesef sistemin değişmesini istemeyenlerle isteyenler arasında asimetrik bir kampanya süreci devam etmektedir. Oysa demokrasilerde kampanyalar eşit şartlarda ve şeffaf bir şekilde gerçekleşir.

Kemal Tahir “Devlet Ana” romanında “Bu milleti yönetmek için ya düş göstereceksin ya düşman” der. Türkiye’yi yöneten güç yıllardır bunu her iki yönüyle de başarılı bir şekilde uygulamaktadır. Bu referandum öncesi de aynı yola başvuran EVETçi irade önceleri bir türlü üretemediğimiz yerli uçağın artık bu EVET’ten sonra gerçekten üretileceği, ekonominin asıl bundan sonra istikrara kavuşacağı gibi söylemlerle 15 yıldır kendi yönettiği ülkenin şaha kalkacağını iddia ederek milleti ikna etmeye çalışmış ancak başarılı olamamıştır.

Ardından CHP’yi düşman göstermek suretiyle referandum kampanyalarına yön vermiş fakat CHP bu oyuna gelmeyince bu sefer HAYIR diyenleri hain ilân ederek tek potada eritme gafletine düşmüştür. Bu taktiğin de geri teptiğini görünce “EYY!” nidaları ile Avrupa ve Amerika’ya kendi kurguları üzerinden sahte efelenmelerle “haddini bildirmek” istemiş ancak bundan da sonuç alamamıştır.



Beyhude çabaların sebep olduğu hayal kırıklıklarını üzerinden atamayan EVETçi güruh bir yandan da “dost kazığı” ile uğraşmak zorunda kalmış ve süreci kol kola yürüttüğü partinin tabanından da istediğini alamamıştır. Ülkücü-milliyetçi kesim oyunu görmüş, kendisine yönelen dönemsel ilgiye itibar etmemiş ve “önce milletim”, “önce devletim” diyerek tercihini HAYIR’dan yana göstermiştir.  Buradan da elinin boş kalacağını anlayan EVETçi güruh bu sefer yönünü Güneydoğu’ya çevirmiş ve vatanperverlikten Şivanperverliğe hızlı bir geçiş yaparak Diyarbakır sokaklarında HDP’li seçmenlere ithafen, verilen her bir ‘evet’ oyunun ŞEYH SAİD’e okunan bir Fatiha olduğunu ilan etmişlerdir.

SON MANÜPLASYON

Kaybetme korkusu yaşayanların son olarak bu gel-gitler arasında çareyi Kamuoyu Araştırma Şirketleri üzerinden bir manüplasyonda gördükleri anlaşılmaktadır. Referanduma bir hafta kala EVET oylarının hızlı yükselişe geçtiği yalanıyla MİLLİ İRADE HIRSIZLIĞIna soyunan siyasetin kadim kurnazları şunu bilmelidir ki, 15 yıldır tevessül ettikleri her tür yalan, efsun ve saptırmalar etkisini yitirmiş, yolun sonu görünmüştür.

Bugüne kadar yürütmüş olduğunuz din bezirgânlığı, mağdur edebiyatı, fakir-fukara, garip-gureba söylemleri artık karşılık bulmamaktadır. Kendi siyasî hırslarınızı bu memleketin çıkarlarının üzerinde gördüğünüz Milletimizce fark edilmektedir. Mustafa Kemal’in dediği gibi milletimiz kendi geleceğini yine kendi azim ve kararlılığı ile kurtaracak ferasete sahiptir. Bu vesileyle cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmak adına milletimizi 16 Nisan’da oyunu kullanmaya ve oyunu bozmaya davet ediyoruz.

İlgili Haberler