Yılmaz Özdil doktorları öldürün diyen imamı hangi kurumun başında görmek istediğini açıkladı

Yılmaz Özdil doktorları öldürün diyen imamı hangi kurumun başında görmek istediğini açıkladı
Dr. Ekrem Karakaya’nın görev başında öldürülmesi nedeniyle iş bırakan sağlıkçıları “Sen öldürmez misin, sövmez misin, dövmez misin” şeklinde hedef alan imam hakkında Yılmaz Özdil’den çarpıcı bir paylaşım geldi.

Türkiye’yi ayağa kaldıran Dr. Ekrem Karakaya’nın öldürülmesinin yankıları sürerken Konya Selçuklu’da bir imamın sağlıkta şiddete tepki olarak iş bırakan sağlık çalışanlarını hedef alması büyük tepki topladı.

Konya''da cuma namazında vaaz veren imam, skandal ifadeler kullanarak "Sen öldürmez misin, sövmez misin, dövmez misin? Buna fırsat vermeyelim. Herkes akıllı olsun." dedi.

Kısa sürede sosyal medyada gündem olan ve sözleri büyük tepki toplayan imam hakkında soruşturma başlatılırken, gazeteci yazar Yılmaz Özdil’den de çarpıcı bir paylaşım geldi.

Yılmaz Özdil, Twitter hesabından söz konusu hutbenin videosunu da paylaşarak, “Bakanın akrabası olduğu için devlet hastanesine müdür yapılan imam var, bunu da şehir hastanesine başhekim yapsınlar.” dedi.

Özdil’in paylaşımı binlerce etkileşim alırken, imama olan tepki paylaşımın altındaki yorumlara da yansıdı.

İmamın camide sağlıkçıları hedef gösteren sözlerinin tamamı şu şekilde;

“BU BİR TAHRİKTİR”
“Bugün arife günü. Bir doktor öldürüldü diyerek, devletin, milletin aleyhine, hastanelerin hiçbir tanesi görev yapmadı. Günlük iğne, serum, tedavi olacak adam var. Bu kadar fırsatçılığa da gerek yok. Yani bu neyi getirir, doktorların daha fazla öldürülmesini getirir. Bu bir tahriktir ya!

Geçen hafta kadın cinayetlerini anlatmadım mı? Televizyonda göstere göstere kadın cinayetlerini çoğalttık. Bu neyi getirir?

“HERKES AKILLI OLSUN”
Sen gittin hastaneden boş döndün, iğne yapılacak, oğlun ölecek elinde. Doktor da dedi ki “Sen git grevdeyiz.” Sen öldürmez misin, sövmez misin, dövmez misin? Buna fırsat vermeyelim ya. Herkes akıllı olsun kardeşim.

“BEN KALP KRİZİ GEÇİRİRSEM…”
Kimse istemez bir doktorun ölmesini, polis, askerimizin şehit olmasını. Ama devlette devamlılık esası var. Şimdi ben şurada kalp krizi geçirsem bu kadar millet cuma namazı kılmayacak mı? Beni de kaldırır şu kenara koyarlar, cuma namazını kılarlar, ambulans gelip alır götürür. Bu kadar basit. Devlette devamlılık esastır.”

İlgili Haberler