Yılmaz Özdil HES kodunun arkasındaki ölümcül ironiyi açıkladı

Yılmaz Özdil HES kodunun arkasındaki ölümcül ironiyi açıkladı
Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil bugünkü köşe yazısında hamsilerin yapılan HES’ler yüzünden büyüyemediğini belirtirken “Hayatı yok eden “hes” kısaltmasını sevimli hale getirmek için, korona virüse karşı “hes” kodu verilmesi ise, ölümcül ironidir” diye yazdı.

Havaların mevsim normalleri üzerinde seyretmesi sonrası hamsi Karadeniz’den daha soğuk bölgelere kaçtı. Denizlerimizdeki hamsi yoğunluğunun azalmasıyla ise av yasağı getirildi.

Bugünkü köşe yazısında konuya değinen Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, hamsilerin yapılan HES’ler yüzünden büyüyemediğini belirtirken, 10 yılda Karadeniz derelerine 200’ün üzerinde HES yapıldığını yazdı.

“Hayatı yok eden “hes” kısaltmasını sevimli hale getirmek için, korona virüse karşı “hes” kodu verilmesi ise, ölümcül ironidir” diyen Özdil şunları belirtti.

AYNI BAKANLIKTAN ÇIKMASI TRAJİKOMİKTİR
Tarım ve orman bakanlığının, bir taraftan hes'lere izin verip, öbür taraftan hamsileri korumak için av yasağı getirmesi… Her iki kararın da aynı bakanlıktan çıkması, trajikomiktir.

Hes denilen kavram, hesapsızlıktır, öngörüsüzlüktür. Ve aslına bakarsanız, aşımız niye yoksa, hamsimiz de ondan yoktur. Her iki mahrumiyetin de sebebi, aynı vizyonsuzluktur..