Yılmaz Özdil sebebini açıkladı. Çin aşısının etkisi Sinovac Brezilya’da yüzde 71 Endonezya’da yüzde 63 Türkiye’de ise yüzde 91

Yılmaz Özdil sebebini açıkladı. Çin aşısının etkisi Sinovac Brezilya’da yüzde 71 Endonezya’da yüzde 63 Türkiye’de ise yüzde 91
Korona virüse karşı geliştirilen Çin’in Sinovac aşısının virüse karşı etkisi Brezilya’da yüzde 71, Endonezya’da yüzde 63 Türkiye’de ise yüzde 91 olarak açıklanmıştı. Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, “Çin aşısı Endonezya’da yüzde 63, Brezilya’da yüzde 71 etkiliyken, nasıl oluyor da Türkiye’de yüzde 91 etkili olur deniyor... E olur, onlarınki sinovac, bizimki sinov’ak!” diye yazdı.

Korona virüse karşı Çin menşeili şirket Sinovac tarafından geliştirilen aşıyla ilgili faz-3 çalışmaları devam ediyor. Aşıyı sipariş eden ülkeler faz-3 çalışmalarını kendi ülkelerinde gerçekleştirirken aşının etkisiyle ilgili birbirinden farklı sonuçlar çıktı.

Brezilya’da aşının etkisi yüzde 71 olarak açıklanırken Devlet Başkanı Jair Bolsonaro aşının onayı için elde yeterli veri olmadığını açıkladı.

Endonezya’da yapılan çalışmada ise aşının etkisi yüzde 63 olarak açıklanırken aşıya acil kullanım onayı verildi. Türkiye’de ise korona virüs aşısının etkisi yüzde 91 olarak açıklanmıştı.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, “Çin aşısı Endonezya’da yüzde 63, Brezilya’da yüzde 71 etkiliyken, nasıl oluyor da Türkiye’de yüzde 91 etkili olur deniyor... E olur, onlarınki sinovac, bizimki sinov’ak!” ifadelerini kullandı.

yilmaz-ozdil-cin-asisi-sinovac.jpg