Yılmaz Özdil Soma faciasında kişi başı 6 gün hapis yatan sorumluyu yazdı

Yılmaz Özdil Soma faciasında kişi başı 6 gün hapis yatan sorumluyu yazdı
Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'te meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasında verilen yargı kararını gazeteci Yılmaz Özdil sosyal medya hesabından örnek vererek açıkladı. Özdil "İsminde 'adalet' olan partinin yönettiği ülkede Soma kararı: 301 işçi katletti, işçi başına 25 yıl hapsi istendi, işçi başına 6 gün yattı, yırttı!"

Sosyal medya hesabından paylaştı

Manisa''nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014''te meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasının davası Yargıtay 12.''nci Ceza Dairesi''nin Ocak ayında verdiği kararla ile 13 Nisan tarihinde yeniden görülmeye başlanmıştı.

Yargılama sonucu Soma Kömürleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan''a “Bilinçli Taksirle Ölüme ve yaralamaya neden olma'' suçundan 20 yıl, mühendisler Efkan Kurt ile Adem Ormanoğlu “Bilinçli Taksirle Ölüme ve yaralamaya neden olma'' suçundan ise 12 yıl 6 ay ceza verildi. Sanıklardan yönetim kurulu üyesi Haluk Evinç''e ise beraat kararı verildi. Patron Can Gürkan''a iyi hal indirimi uygulanmadığı öğrenildi. Kurt ve Ormanoğlu daha önceden tutukluluk süreçleri olmadığı için Yargıtay kararı onaylarsa tutuklanacaklar.
Bu kararı ünlü gazeteci Yılmaz Özdil sosyal medya hesabından örnek vererek açıkladı. 

Özdil "İsminde ''adalet'' olan partinin yönettiği ülkede Soma kararı: 301 işçi katletti, işçi başına 25 yıl hapsi istendi, işçi başına 6 gün yattı, yırttı!"

İlgili Haberler