Yiyorsa Papaz'a sarın!..

Bu rezalet nasıl tanımlanabilir?..

Tüm belgeleri ortada. En azından, biz, kaç defa yazdık. Zaten, pek gizli saklı da yapmıyor!.. Türk düşmanı Fener Rum Patriği Bartholomeos'un, kendi topraklarımızda yürüttüğü Bizans faaliyetlerine ses çıkarmayacaksın... "Yes be annem" fantezisinden beri Kıbrıs'ın Yunan adası haline getirilmesinde kulağının üstüne yatacaksın...  Yine AKP iktidarı döneminde, Ege'de  Türk adalarının işgal edilmesinde üç maymunu oynayacaksın... Sonra'da çıkacaksın, Ekrem İmamoğlu İstanbul Belediye Başkanlığını kazandı diye onun şahsı üzerinden tüm Trabzonlulara Pontus  göndermesi yapacaksın!..

Şu, Esenler Belediye Başkanı ve İBB Meclisi AKP grubu Başkanvekili Tevfik Göksu'nun içinde bulunduğu acıklı hale bir bakın!.. Bir yerlerde Pontus veya Pontusçuluk arıyorsa, bir zahmet dönüp de aynaya baksın. Üzerinden çok geçmedi, sadece belgeli 2 yazımızdan hatırlatmada bulunacağım;

9 Şubat 2019 tarihinde " Sözde Bursa Metropoliti Resmen Tanındı" başlıklı yazımızda  belge ve fotoğrafları ile birlikte şu ifadelere yer vermiştim;

"Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın 2 günlük Türkiye ziyaretinde sadece Heybeliada'daki Ruhban Okulu'na fidan dikilmedi!.. Büyük de bir skandala imza atıldı. Türk düşmanı Fener Rum Patriği Bartholomeos'un, meydan okuyarak, yasalarımıza ve Anayasamıza aykırı olarak atadığı, Türkiye'yi Bizans haritası içinde gösteren sözde Bursa Metropoliti'ni, Türkiye Cumhuriyeti resmen tanıdı.

Evet, bu da oldu!.

Yunanistan Başbakanı Çipras, Türkiye'ye yaptığı ziyaretin ikinci gününde (Çarşamba günü) Heybeliada Ruhban Okulu'nu ziyaret etti. Bakın, bundan sonrası çok önemli!.. Çipras'ın ziyaretine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın refakat etti. Çipras ve İbrahim Kalın'ı Heybeliada Ruhban Okulu'nun kapısında sözde Bursa Metropoliti ve Heybeliada Ruhban Okulu'nun Müdürü Elpidoforos Lambriniadis ile diğer metropolitler karşıladı. Çipras, din adamlarıyla birlikte okulun kilisesine gitti ve Fener Rum Patriği Bartholomeos'un yönettiği ayine katıldı. Ayin sonrasında Ruhban Okulu gezildi. Okulda çekilen fotoğrafta Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Bursa Metropoliti ve Heybeliada Ruhban Okulu Müdürü Elpidophoros Lambriniadis aynı fotoğraf karesinde görüntülendi."

Sonra, 21 Mart 2019'da "Belediyesi, İstanbul'u 'Konstantinopolis' yaptı! Erdoğan'a haber verin" başlıklı yine belgeli yazımızda, "İstanbul'da hava alanlarına yolcu taşıyan HAVABUS firması yolculara ücretsiz olarak 'skyroad' adlı dergi dağıtıyor. Bu dergiye ilave olarak 'Şehr-i keşfet, EXPLORE the city' broşürü de ücretsiz olarak sunuluyor. Skandal ötesi broşürün arka yüzündeki haritada Fener Rum Patrikhanesi 'ECUMENICAL PATRIARCHATE' (EKÜMENİK PATRİKHANE) olarak yazılmış. Daha ne olsun?.. Broşürün ön yüzünde de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin nal gibi imzası var!.. HAVABUS firmasına ait otobüsleri, Türk vatandaşları ile birlikte yabancı ülkelerin vatandaşları da kullanıyor. AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fener Rum Patrikhanesini bütün dünyaya 'Ekümenik Patrikhane' olarak tanıtıyor ve sözde Konstantinopolis Patrikhanesi'ne açık destek veriyor." demiştik.

Tevfik bey, o günlerde neredeydi acaba?..Yurt dışında turistik gezi mi yapıyordu?.. Burnunun dibinde hayata geçirilmeye çalışılan Bizans hayallerine,Pontusçuluğa neden sesini çıkaramıyordu?.. Ürkütmekten  çekindiği bir yerler mi vardı?..

Son Skandal

Haydi saflığın ötesine geçelim!.. Tevfik beylerin,bugüne kadar olup bitenlerden haberdar olmadığını varsayalım...

Eyy Tevfik bey!.. Bir zahmet 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü'nün internet sitesine giriverin. Orada, Balkanlar ve Kıbrıs Araştırmaları Merkezi Başkanı Gözde Kılıç Yaşın,

"Fener Rum Patrikhanesi Antik Kiliselere de Papaz Atamaya Başladı" başlıklı bir makale kaleme almış. Fotoğrafta koymuş... Hazım sıkıntısı çektiğinden belki  tamamını okumaya vaktin yoktur diye  özet  alıntı yapayım;

"Fener Rum Patriği Bartholomeos, Muğla-Yatağan'daki 3 bin yıllık Stratonikeia Antik Kenti'nin içinde bulunan kilise kalıntısı için 1. Stefanos'u resmi olarak papaz atadı. Haberde 'resmi olarak' denildiği için bunun Metropolitlik ataması olduğunu düşünüyoruz.

Atanan kişi yani 1. Stefanos, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil. Leros (Türkçe adı:İleriye) adasında yaşayan Yunanistan vatandaşı bir papazın Türkiye topraklarında ayin yapmak için yetkilendirilmesi ne anlama gelir? Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı, Atina'daki Osmanlı camilerinden birine Türkiye'den imam atayabilir mi? Batı Trakya'nın Seçilmiş Müftüsü, Rodos'taki -kapalı tutulan- Süleymaniye Camii'ne imam atayabilir mi?

Fener Rum Patriği Bartholomeos,8 Mayıs'ta İzmir-Selçuk'ta Aziz Yuhanna Bazilikası'nda, Aziz Yuhanna'nın ölüm yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen ayini yönetmişti. Millet Gazetesi kaynaklı habere göre, sonrasında düzenlenen çevre gezisi esnasında Leros Adası'ndan gelen 1. Stefanos'u Yatağan'daki Stratonikeia Antik Kenti'nin içinde bulunan kilise kalıntısı için yetkilendirdi ve metropolit olarak atadı. Sonrasında yine Leros Adası'ndan gelen turistlerle 1. Stefanos'u ayin yaparken gösteren fotoğraflar yayınlandı.

Stratonikeia Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, antik kentte ibadet edilebilecek bir kilise olmadığını açıkladı. Söğüt, 'Roma dönemine ait, yaklaşık 1600 yıllık 4 kilise kalıntısı var. Ayakta kalan, ibadet edilebilecek herhangi bir kilise yok. Dua ettikleri nokta, Kuzey Kapısı önündeki kilise kalıntısı. Buranın çok az bir bölümü kazıldı' dedi.

Fener Rum Patrikhanesi, uzun bir süredir cemaati olmayan yerlere metropolit atıyor. Bursa, Silivri, Sivas, Bergama, Efes, Antalya, İznik, Perge, Çanakkale, Edirne, İzmir atama yaptığı yerlerden. Buralarda Yunanistan'dan gelen Ortodoks gruplarla ayin de yapılıyor. Ankara'ya metropolit atayıp aynı kişiyi Birleşik Arap Emirlikleri metropoliti ilan ettiğini de not düşmek gerekir. Bu ne tür mesajdır, kime mesajdır hala anlaşılmış değil. "

Öz be öz  Türk evlatlarına çamur atarak kimlere yaranmayı hesaplıyorsun?..Tevfik beyler, şimdi görelim efeliğini!..

 

Yazarın Diğer Yazıları