Yok artık! Alarm veren korona kazağı örüldü. Büyük talep görüyor

Yok artık! Alarm veren korona kazağı örüldü. Büyük talep görüyor
ABD merkezli güvenlik firması SimpliSafe, korona virüs önlemleri kapsamında enteresan bir ürün geliştirdi. Firma, sosyal mesafeyi algılayabilen ve 2 metreden daha fazla yaklaşıldığında alarm veren bir kazak üretti.

SimpliSafe adlı firmanın geliştirdiği sosyal mesafe kazağında, düşük çözünürlüklü 4 termal kamera bulunuyor. Kazakta bulunan basit algoritma, sıcaklığı hesaplayıp kazağı giyen kişinin yakın mesafesinde sıcak bir beden arıyor. Hareket sensörleri sayesinde kazağı giyene yaklaşanları algılıyor. Bu kişiler yaklaşık 2 metreden daha fazla yaklaşırsa üstündeki LED ışıklar yanıp sönüyor ve alarm çalıyor.

Kazağın tanıtım videosunda, "Ailenize onları gördüğünüz için mutlu olduğunuzu, ancak 2 metre uzakta daha mutlu olduğunuzu hatırlatın" ifadesi yer alıyor.

CNET'in haberine göre, SimpliSafe, içindeki teknoloji olmadan sınırlı sayıdaki sosyal mesafe kazağını dağıtmaya karar verirken bunlar hemen tükendi. Kazaklarını geliştirmek veya sıfırdan kendi versiyonlarını yapmak isteyenler için ayrıntılı talimatlar yayımladı.

EĞLENCE AMAÇLI TASARLANDI
Öte yandan firma, kazağın korona virüsü önlemek için tasarlanmadığını, birçok kişinin birbirinden uzak kalmak zorunda kaldığı günlere eğlence getirmeyi hedeflediğini ifade etti. Firmanın yaratıcı direktörü Wade Devers da stresli zamanlarda kişilere keyifli vakitler sunmayı düşündüklerini belirtti.

SimpliSafe, “Lütfen ABD Hastalık ve Kontrol Merkezleri kılavuzlarına, eyalet ve yerel yasalarıyla emirlerine uyun” uyarısını yapmayı da ihmal etmedi.

epylsldwmaqizsg.jpg