Yolu trafiğe kapatan vatandaşlara müdahale

Yolu trafiğe kapatan vatandaşlara müdahale
Adana'nın Yumurtalık ilçesinde iş isteyen vatandaşlar, EMBA Hunutlu Termik Santrali giriş yolunu trafiğe kapattı. Jandarma ekipleri gruba biber gazı ve coplarla müdahale ederek 10 kişiyi gözaltına aldı.

Coşkun TUNCEL/Adana-Yumurtalık Olay, İlçeye bağlı kırsalda bulunan Sugözü Mahallesi’nde meydana geldi. Termik santrali ile aralarında sözlü protokol yaptıklarını ve mahalleden işçi almadıklarını iddia eden vatandaşlar, minibüslerle yolu keserek eylem yaptı.

Santralin güvenlik görevlileri tarafından durumun bildirilmesi üzerine çok sayıda jandarma ekipleri gelerek, vatandaşların yolu açması için uyarılarda bulundu.

Jandarma komutanı vatandaşlara yolu açmalarını ve aralarından temsilci ile kaymakam beyi ziyaret edeceklerini ifade etti. Vatandaşlar ise her yolu denediklerini ancak seslerinin duyulmadığını ifade etmesi üzerine jandarma ekipleri biber gazı ve copla müdahale etti.

Kısa süren arbede sonunda ekipler yolu trafiğe kapatan 10 köylüyü gözaltına alarak İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürdü.

Santralın girişi yaklaşık 1 saat sonra trafiğe açılarak, şantiye işçileri görev yerlerine giriş yaptı. Yaşanan olayın ardından savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.