YouTube koronada bilgi kirliliğine izin vermeyecek. Açıklama geldi

YouTube koronada bilgi kirliliğine izin vermeyecek. Açıklama geldi
YouTube, Covid-19 Hakkında Yanlış Bilgilendirme Politikası’na yeni kurallar ekledi. Facebook’tan sonra bunu uygulayan ikinci şirket olan YouTube da geliştirilmekte olan korona virüs aşılarıyla alakalı doğruluğu olmayan ve komplo teorisine giren videoları kaldıracak.

Webtekno'da yer alan habere göre, Youtube, korona virüs aşılarıyla alakalı doğruluğu olmayan ve komplo teorisine giren videoları sisteminden kaldıracak. 

Son yıllarda akıllı telefonların kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte internet kullanımı da çok yüksek miktarda arttı. Büyük sosyal medya şirketleri bilgi kirliliğini önlemek ve platformlarını daha güvenilir kılmak için düzenli olarak gerçek dışı bilgilerle mücadele ediyor.

YANLIŞ BİLGİLER ENGELLENECEK

Dünyanın potansiyel bir Covid-19 aşısına yaklaştığı bu dönemde, video paylaşım platformu, aşılarla ilgili yanlış bilgileri engellemek istiyor. Yeni politika da YouTube’un korona virüs aşılarıyla ilgili “yerel sağlık yetkilileri veya Dünya Sağlık Örgütü’nün uzman fikir birliğiyle çelişen” doğrulanmamış iddiaları kaldırabileceği belirtildi.

DOĞRU BİLGİLERİN ULAŞTIRILMASI HEDEFLENİYOR

Bu yeni politika maddesiyle birlikte aşıyla ilgili oluşturulan yanlış bilgiler kaldırılarak insanlara doğru bilgiler ulaştırılacak. Örneğin, aşının kısırlığa neden olduğu veya insanları öldürebileceği gibi metinlere sahip videolar, yanlış bilgilendirmeye teşvik eden içerik olarak kabul edilip kaldırılacak.

YouTube, bu konuda bir açıklama yayınlayarak, şubat ayından bu yana korona virüsle alakalı insanları yanlış bilgilendiren 200.000’den fazla videoyu kaldırdığını duyurdu.