YPG-IŞİD iş birliği yeniden ortaya çıktı

YPG-IŞİD iş birliği yeniden ortaya çıktı
Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı olan YPG’nin Tel Abyad’da terör örgütü IŞİD militanlarını para karşılığı serbest bıraktığı iddia edildi. YPG’nin daha önce Rakka ve Afrin’de de aynı yöntemi kullandığı belirtiliyor.

Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı olan ve ABD’nin silah desteğinde bulunduğu YPG’nin IŞİD'in kalesi olarak bilinen Rakka'yı ele geçirmek için en önemli militanların kentten çıkışına izin verdiğine dair ilkin BBC'nin duyurduğu haber hafızalardayken yeni bir iddia geldi.

Anadolu Ajansı, YPG'nin Rakka vilayetinin Tel Abyad ilçesinde alıkoyduğu 40 IŞİD militanını para karşılığında serbest bıraktığına dair haber geçti.

'NEREYE GİTTİKLERİ BİLİNMİYOR'

Tel Abyad'daki güvenilir yerel kaynaklardan elde ettiği bilgiyi verdiğinin altını çizen AA'ya göre, YPG'nin serbest kalmaları için para karşılığında anlaştığı 40 IŞİD'linin nereye gittiği henüz bilinmiyor.

YPG'nin Afrin hapishanelerindeki IŞİD'lileri Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) karşı savaşmaları şartıyla serbest bıraktığına dair iddialar daha önce de gündeme gelmişti.