YPG/PKK Menbiç'ten tamamen çekildi mi

YPG/PKK Menbiç'ten tamamen çekildi mi
Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin Menbiç'ten tamamen çekildiği iddia edildi. Konuya ilişkin İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı.

Reuters haber ajansı, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG mensuplarının Suriye'nin Menbiç kasabasından tamamen çekildiğini duyurdu.

Reuters, "Bu gelişme, Türkiye'nin uzun süredir gerçekleşmesini istediği bir koşul" yorumunda bulundu.

Associated Press (AP) haber ajansına göre böylece Ankara ve Washington arasında gerilime neden olan en önemli sorunlardan biri çözülmüş oldu.

Türkiye ve ABD aylar süren uzlaşmazlıktan sonra geçen ay Menbiç konusunda bir anlaşmaya varılmıştı. Buna göre terör örgütü YPG Menbiç'ten çekilecek, Türk ve Amerikan askerleri kasabada ve çevresinde güvenliği birlikte tesis edeceklerdi. 

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, "PYD/YPG’nin Münbiç’ten tamamen çekildiğine dair haberleri abartılı buluyoruz. Süreç halen devam ediyor. Devriye güzergahı üzerindeki kontrol noktalarından çekilme sürüyor. Ortak devriye hazırlık çalışmaları devam ediyor. Dolayısıyla Menbiç'ten bu aşamada PYD/ YPG’nin tamamen çekildiğine dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır." açıklamasında bulundu" ifadelerini kullandı.