YSK, İYİ Parti ve CHP'nin itirazını reddetti

YSK, İYİ Parti ve CHP'nin itirazını reddetti
CHP ve İYİ Parti'nin itirazlarını görüşen YSK, İstanbul'da seçimin tamamının iptali için yapılan itirazı reddetti. YSK ayrıca 24 Haziran seçimlerinin iptali için yapılan itirazı da reddetti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP ve İYİ Parti'nin, İstanbul'da tüm ilçe belediye başkanlığı seçimleri ile 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin iptali için 'tam kanunsuzluk' gerekçesiyle ayrı ayrı yaptıkları başvuruları reddetti. YSK ayrıca İYİ Parti'nin Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde seçimin iptali ve yenilenmesi yönündeki itirazını da reddetti.

YSK, AKP’nin itirazı sonrası İstanbul’da sadece büyükşehir belediye başkanlığı seçiminin iptal edilmesi yönüne karar almıştı.

İstanbul’da büyükşehir belediye başkanlığı seçimi 23 Haziran tarihinde yapılacak.

İYİ Parti ve CHP  'sandık kurullarında kamu görevlisi olmayan kişilerin görev yaptığı' gerekçesiyle İstanbul'da 31 Mart 2019'da yapılan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin YSK tarafından iptal edilmesi nedeniyle, İstanbul'daki tüm ilçe belediye başkanlığı seçimleri ile 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin iptali için 'tam kanunsuzluk' gerekçesiyle YSK'ya başvurmuştu. 

İYİ PARTİ'NİN MUSTAFAKEMALPAŞA İTİRAZI DA REDDEDİLDİ

YSK ayrıca İYİ Parti'nin Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde gerçekleşen ilçe belediye başkanlığı seçimlerinin iptali ve yenilenmesi yönündeki başvurusunu reddetti.

KILIÇDAROĞLU'NDAN KARARA İLK TEPKİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, YSK'nın kararı sonrası bir açıklama yaptı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yaptığı ortak açıklamada YSK'nın kararını değerlendiren Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"Farklı bir karar beklemiyorduk. YSK kendisini reddeden bir kurul. Düşünün sandık aynı, heyet aynı, seçmen aynı, oy kullanıyorlar. Oyları aynı zarfa koyuyorlar. YSK, sadece birini doğru bulmuyorum diyor. Neden burada yanlışlık yapıldı! Hangi gerekçeye göre."