YSK'nın kararı en çok ekonomiyi vuruyor

YSK'nın kararı en çok ekonomiyi vuruyor
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine ilişkin kararının en çok ekonomiyi etkilediğini ifade etti.

CHP İstanbul Milletvekili, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Mehmet Bekaroğlu, YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine yönelik iptal ve yenileme kararı almasının en çok ekonomiyi etkilediğini açıkladı.

T24'te yer alan habere göre Bekaroğlu, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kanunları ve kendi içtihatlarını yok sayarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerini iptal etmesinin ekonomik sonuçlar doğurduğunu belirterek, “Kimse kimseyi kandırmasın; Türk ekonomisi üretmediği için, yapısal nedenlerden dolayı açık veriyor, borçla ayakta kalıyor. Türkiye kurumlar ve kurallar ülkesi olmaktan uzaklaştıkça borçlanma maliyeti de artıyor” dedi.

Bekaroğlu. tabloyu ‘ekonomik sabotaj’ olarak değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da tepki göstererek, “Bu açıklama bir akıl tutulması, bir hezeyan değilse bir algı operasyonudur. Sabotaj varsa bunu sorumlusu kapılarımıza dayanan dış güçleri, seracılar, sebze meyve üreticileri, marketler değil, Saray’ın ta kendisidir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır, Maliye Bakanı Damat’tır. Türkiye kurallar ve kurumlar demokrasi olmaktan çıkaranlardır, ekonomik krizin sorumlar” diye konuştu.