Yuh olsun size, dünyaya virüs yaydılar kendileri eğleniyor, bir de Çin Devleti sahip çıktı

Yuh olsun size, dünyaya virüs yaydılar kendileri eğleniyor, bir de Çin Devleti sahip çıktı
Korona virüsün dünyaya yayıldığı yer olan Çin’in Wuhan kentinde binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen ve sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarının hiçe sayıldığı partiye ağır tepkiler geldi. Pekin yönetimi ise partiyi “Stratejik bir zafer kazandığının işaretidir” sözleriyle savundu.

Çin yönetimi, korona virüsün çıkış noktası olan Wuhan kentinde binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen ve sosyal mesafe ile hijyen kurallarının hiçe sayıldığı havuz partisine sahip çıktı.

Hafta sonu korona virüs salgınının doğum yeri Wuhan'da elektronik müzik eşliğinde düzenlenen havuz partisinden paylaşılan fotoğraf ve videolar viral olmuş, karantinanın devam ettiği ülkeler dahil uluslararası toplum tarafından sert şekilde eleştirilmişti.

j7bzct9rx0wywhfykjsgha.jpg

Pekin ise etkinliği, "Bu, korona virüs salgınını nasıl ele aldığımızı ve ne kadar iyi yönettiğimizi gösteriyor. Bu durum, Vuhan'ın salgına karşı stratejik bir zafer kazandığının işaretidir" sözleriyle savundu.

9grepriblkq3b5yyn0c9eq.jpg

Uluslararası medya, manşetlerine taşıdığı partiyle ilgili Çin yönetimine sert eleştiriler yöneltmeye devam ediyor. Ancak Çin'in devlet kontrolündeki gazete ve televizyonları, yapılan eleştirilere daha ağır ifadelerle cevap veriyor.

hts6tw99geafdgynd7iewa.jpg

Avustralya'dan yayın yapan Daily Telegraph gazetesi, "Dünyanın virüsün bedelini ödediği Wuhan'da hayat sahil gibi" başlığını atarken Çin'in milliyetçi yorumlarıyla bilinen gazetesi Global Times, "Kedi ulaşamadığı ciğere murdar der" anlamına gelen "Yurt dışında ekşi üzüm" başlığıyla yanıt verdi.

-011.jpg

Wuhan'daki tepki çeken parti görüntüleri sosyal medya platformlarında milyonlarca kez izlendi ve eleştirili yorumlara neden oldu.