'Yukarılarda' neler oluyor: Cem Küçük, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ü hedef aldı

'Yukarılarda' neler oluyor: Cem Küçük, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ü hedef aldı
İktidara yakın Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, Başak Demirtaş’a destek çıkanlar için “o makamları hak etmiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

İktidara yakınlığı ile bilinen Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, “Ezik muhafazakârlık ve şartlar değişirse korkusu” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş’a sosyal medyadan sözlü saldırıda bulunulmuştu. Saldırı sonrası aralarında AKP’li isimlerinde bulunduğu siyasetçiler Başak Demirtaş’a yapılan saldırıyı kınarken Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de "Başak Demirtaş’a yönelik çirkin paylaşımı kınıyor, bu ahlaksız ve tahkir edici eylemi en ağır şekilde lanetliyorum” demişti.

Cem Küçük, bugünkü yazısında Başak Demirtaş’a destek çıkan AKP’li isimleri ele aldı.  “’İleride bir gün Erdoğan iktidardan düşerse bize hesap sorarlar’ düşüncesinin endişeleri. Aynı endişe bazı siyasilerde de var” diyen Cem Küçük, Demirtaş’a destek çıkanlar için “o makamları hak etmiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Cem Küçük’ün bugünkü yazısı şöyle:

“Benim medyaya girme sebeplerimden bir tanesi milliyetçi ve muhafazakâr kesimin tartışma programlarında karşı taraftan yediği 'dayak'tı! En haklı oldukları konularda bile ağzını açamıyorlardı. Solcu-CHP’li cenah sazı eline aldı mı dindar-muhafazakâr konuğu sürekli hırpalıyordu. Burada sadece MHP’lileri hariç tutuyorum. Onlar cengâver gibiler.

Son 6-7 senede bu çok değişti. Karşı tarafa karşı ciddi bir üstünlük sağladık. Elbette bunda bizlerin de katkısı büyük. Ancak 18 senedir seçimlerin hepsini AK Parti kazanmasına rağmen hâlâ üzerindeki ezikliği atamayanlar var.

Solcular ve ülkücüler daha ateşli bir geçmişten geldikleri için kavgaya alışkınlar. Muhafazakâr-dindarlar ne yazık ki daha uysallar. 'Vur enseme al lokmamı' havasındalar. Bunun son 25 senedeki istisnalarından biri Başkanımız Tayyip Erdoğan.

AK Parti içerisinde herkes böyle değil. AK Parti’yi desteklediğini söyleyen bazı yazarlar da böyle değil. Kendilerine her türlü kötülüğü, yalan haberleri yapmış ODATV çetesini korumaya kalkanları bile gördük. Bunlar hep geçmişin korkuları. “İleride bir gün Erdoğan iktidardan düşerse bize hesap sorarlar” düşüncesinin endişeleri.

Aynı endişe bazı siyasilerde de var. Dün ismi cismi bilinmeyen muhtemelen fake bir hesaptan Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’a küfredilmiş. Vedat Muti adındaki kişi Başak Hanım’a terbiyesizce sözler söylemiş. Elbette kınayalım. İyi de bir kişi böyle laflar etti diye ülke gündemi bununla iştigal olur mu?

Başta Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Partili birçok isme her gün binlerce kez küfrediliyor. Gezi’de, 17-25 Aralık sürecinde, 7 Haziran-1 Kasım sürecinde,

15 Temmuz’da ne hakaretler, galiz küfürler edildi. Hâlâ da ediliyor. Sadece şahsıma her gün bir dünya küfrediliyor. Hadi bu normal diyelim ama anormal olan durumlar var.

Birkaç etkili konumdaki AKP’li de -AK Partili değil- Başak Hanım’a edilen küfürleri kınamış. Başkan Erdoğan ve diğer AK Partililere küfredildiğinde onları kınıyor musunuz? Canan Kaftancıoğlu’nun Twitter’dan ettiği küfürler hâlâ duruyor? Silmeye tenezzül bile etmedi.

Karşı tarafın gazetecileri, siyasiler birçok yalan söylüyorlar ama o AKP’liler onlara tek söz etmiyor. Mesela Sultanahmet Camii için, “Orası da müze olsun” diyen CHP milletvekili İbrahim Kaboğlu’na bir şey dediniz mi? Ezana hakaretler eden CHP’liyi kınadınız mı? Emine Hanım’a Gezi’den beri edilen hakaretlere ses ettiniz mi?

Etmezsiniz, çünkü siyasi de olsanız, gazeteci de olsanız ezikseniz o eziklik hep kalıyor. Ha bir de ileride yargılanırım ya da bana hesap sorarlar korkusu var!.. '2023’ü Erdoğan kaybedebilir. En iyisi mi ben CHP’yle, HDP’yle aramı iyi tutayım' diyenler ismi belirsiz bir trolün attığı tweete anında tepki koyması gerektiğini düşünüyor. Ne tesadüf aynı isimler millî güvenliği ihlal eden Odatv çetesi üyesi Barış Pehlivan darbedildi diye de ortalığı ayağa kaldırmışlardı. Hâlbuki ortada ne darp vardı ne de başka bir şey...

Barış Pehlivan ve Başak Demirtaş için ortalığı ayağa kaldıranlar AK Partili biri söz konusu olunca gıkları çıkmıyor. Korkmayın ileride sizi yargılamazlar. Şartlar değişse de size bir şey olmaz. Ödünüz kopmasın!..

Şunu da görmüş olduk: Ne idüğü belirsiz bir hesaptan edilen tek bir hakaret ülke gündemini belirleyebilirmiş. Bazı AKP’liler de herkesten önce davranıp kınama yarışına girermiş...

Yazık. O makamları hak etmiyorsunuz.”