Yumurta zarını sakın çöpe atmayın! Böyle kullanınca derde derman oluyor

Yumurta zarını sakın çöpe atmayın! Böyle kullanınca derde derman oluyor
Yapılan bir araştırma sonrasında yumurta zarının harika bir etkisi ortaya çıktı. İyice haşladığınız yumurtanın kabuğunu soyduğunuzda kabuk ile yumurtanın beyazı arasında incecik bir zar göze çarpar. Bu zar, basit kesik ve yanıklar için doğal yara bandı görevi görüyor. 

Bazı küçük problemler aslında kolaylıkla çözülebiliyor. Gereksiz kimyasallar kullanmadan veya hastaneye gitmeden çözebilmek mümkün. Yumurta her gün tükettiğimiz harika bir besin. Protein bakımından zengin olan yumurtanın nasıl bir şifa deposu olduğunu bilmeyen yok gibi.

Yapılan bir araştırma sonrasında yumurta zarının harika bir etkisi ortaya çıktı. Ulusalpost'un derlemesine göre, deneyenler gerçekten de faydasını gördü. Sosyal medyada da hızla paylaşılan bu bilgiden söz etmek istedik.

Ev içerisinde sık sık yaşadığımız basit yanık ve yaralanmalar için doğal yara bandı görevi gören yumurta zarını kullanabilirsiniz. İyice haşladığınız yumurtanın kabuğunu soyduğunuzda kabuk ile yumurtanın beyazı arasında incecik bir zar göze çarpar.
Bu zar, basit kesik ve yanıklar için doğal yara bandı görevi görür. Yanan veya kesilen bölgeyi iyice temizledikten sonra bu zarı yaranın üzerine kapatın. Bu sayede yara toz ve kirden uzak kalacak ancak aynı zamanda da hava alabilecek ve hızlıca iyileşecektir.

yumurta-003.jpg