Yunanistan Başbakanından Türkiye'ye adalar tehdidi

Yunanistan Başbakanından Türkiye'ye adalar tehdidi
Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Yunanistan’ın tek kuşun atmadan işgal ettiği adaları korumak için silahlanmanın devam edeceği mesajını verdi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Selanik’te bir basın toplantısı düzenledi.

Anadolu Ajansı''nın aktardığına göre, Yunanistan''ın Ege ve Akdeniz''deki bazı adaları silahlandırması ve Türkiye''nin buna yönelik itirazına ilişkin bir soruyu yanıtlayan Miçotakis, "Egemenlik haklarımızı savunacak gücümüz var. Sınırlarımızı nasıl koruyacağımızı ve kendi savunmamızı nasıl yapacağımızı kimse ile müzakere edecek halimiz yok." ifadesini kullandı.

Atina''nın, sınırlarını koruma stratejisini sürdüreceğini kaydeden Miçotakis, "Meriç''te inşa edilen çelik çiti gerekirse uzatabiliriz." dedi.

Atina, düzensiz göçmen geçişini engellemek amacıyla Türkiye-Yunanistan arasındaki kara sınırına kurduğu çelik çitin uzunluğunu 40 kilometreye çıkarmış, çitin yapımı Ağustos 2021''de tamamlanmıştı.

Miçotakis, "Adalara geçişlerde geçen yıllara oranla yüzde 90 azalma kaydedildi. Sığınmacılar bilmeli ki, 1-2 bin dolar ödeyerek Yunanistan''a gelemeyeceklerdir. Bunu önceden anlamaları için gerekli mücadeleyi vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

İlgili Haberler