Yunanistan ile mülteci anlaşması durduruldu

Yunanistan ile mülteci anlaşması durduruldu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan ile geri kabul anlaşmasının durdurulduğunu söyledi. Menbiç konusunda açıklamalar yapan Çavuşoğlu, şehri gerçek sahiplerine teslim edeceklerini belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan ile geri kabul anlaşmasını durdurulduğunu söyledi. Yunanistan’ın darbeci askerleri serbest bırakmasının kabul edilemez olduğunun altını çizen Çavuşoğlu "Yunanistan’ın yaptığı kabul edilemez. Darbelerden en çok çeken ülke Yunanistan’dır. Hükümet bu konuyu gerçekten çözmek istiyor. Yunanistan’a Batı’dan çok büyük baskı var, özellikle Yunan yargısına. Onlara dışarıdan çok baskı var. AB ile bir göçmen anlaşmamız var, bu uygulanıyor. Yunanistan’la ilgili bir de ikili düzeyde geri kabul anlaşmamız var, şu anda geri kabul anlaşmamızı durdurduk. Süreç tam bitmedi ama Yunanistan’a yönelik çalışmalarımız devam edecek." dedi.

ABD ile yapılan Menbiç mutabakatı hakkında konuşan Bakan Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Terör örgütlerinden arındırdıktan sonra şehirleri gerçek sahiplerine teslim edeceğiz. Burada kriter demografik yapı. İlk olarak buradan çıkacaklar. ABD’nin bu konuda sorumluluğu var. Bu teröristleri biz getirmedik, silah vermedik. YPG olduğu sürece istikrar olmaz. Neden Suriye’deki 400 bin Suriyeli Kürt bu bölgeye dönemiyor? Kandil’de operasyon yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz, burada destek alıyorlar ama kendi başlarınalar. Ama Suriye’de ABD’nin kontrolündeler, dolayısıyla ABD’nin sorumluluğu var. Nereye gideceği ciddi bir sorun, Münbiç’ten sonra yol haritası uygulanmaya başlandığı zaman nereye gidecekleri konuşulan konular arasında yer alıyor."