Sadettin Tantan iktidara yüklendi. Terörle mücadelede siyasi irade eksikliği var

Sadettin Tantan iktidara yüklendi. Terörle mücadelede siyasi irade eksikliği var
Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada terörle mücadelede siyasi irade eksikliği bulunduğunu söyledi.

Yurt Partisi Genel Başkanı, eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Türkiye''nin yıllardır silahlı, silahsız terör örgütleriyle mücadele ettiğini hatırlatarak, iktidarın gerekli yasal alt yapıları tamamlamadığını söyledi.

Tantan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Türkiye, yıllardır silahlı ve silahsız örgütlerle mücadele etmektedir. Terörist ile mücadeleyi her daim başarmıştır hâlâ da başarmaya devam etmektedir. Ancak terörle mücadelede siyasi irade eksikliği vardır.

Uluslararası sözleşmeler vardır. Bu sözleşmeler Türk hukuk sistemine girmiştir. Fakat Türkiye''nin yurt içindeki ve yurt dışındaki mücadelesi için gerek kurumsal gerek yasal altyapı eksikliği vardır. Türkiye acilen yurt içinde ve yurt dışında terörle mücadelede uluslararası sözleşmelerin verdiği yetki çerçevesinde kurumsal ve hukuki altyapılarını yaparak terörü besleyen kaynaklar dahil olmak üzere TV, gazete, ofis ve finansmanlarına el koyarak, etkisiz hale getirebilir. Bunun için iktidar sahiplerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi''nde ihtiyaç olan bu yasaları acilen çıkartması gerekmektedir.

Silahlı ve silahsız terör örgütlerinin bu bölgeyi kontrol etmek isteyen küresel güçlerin birer taşeronu olduğunu bilmeyen yok. Özellikle Suriye''deki otorite boşluğu Batı servislerinin desteklediği El Nusra, El Kaide, DEAŞ ve PKK/YPG gibi örgütlerle mücadelede Türkiye çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalabilir."

İlgili Haberler