Saadettin Tantan Sedat Peker’in bilgi kaynağını açıkladı. Bu açıklamalar gündemi değiştirir Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Yeniçağ TV’de Sedat Peker’in bilgi kaynağının ne olduğunu açıkladı.
Sadettin Tantan: Türkiye bu projeyi iyi görüp hazırlıklı olmalı İktidarın her alanda olduğu gibi dış politikada da her şeyden rant elde etme yanlışlığı içinde olduğuna dikkat çeken Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, "Dış politikada öncelik rant değil işbirliği olmalı" dedi.
İçişleri eski Bakanı Sadettin Tantan'dan çok kritik uyarı: İktidar ve muhalefet bu kirli oyunu engellemeli Suriye ve Afganistan göçleri sonrası Türkiye'nin iç güvenliğinin daha da sorunlu hale geldiğine dikkat çeken Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan, önemli uyarılarda bulundu.
Sadettin Tantan ABD’nin Türkiye’ye karşı yeni tehdit silahını açıkladı Türkiye Demokrasi Projesi Derneği'nin (TDPD) kurucularından faaliyetlerine kadar bir çok konusu tartışmalara neden oldu. Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, ABD'nin seçtiği ülkelerdeki toplumların zihinlerini bu tür dernekleri destekleyerek hedef aldığını belirtti.
Sadettin Tantan iktidara yüklendi. Terörle mücadelede siyasi irade eksikliği var Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada terörle mücadelede siyasi irade eksikliği bulunduğunu söyledi.
Türkiye kalkınmanın lideri olmalı Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan, "Türkiye, Doğu Akdeniz, Suriye ve Irak'ta mevcut seçilmiş hükümetlerle ortak çalışma içinde olmalı. Yabancı servislerin kullandığı yapılarla, devlet dışı aktörlerle asla birlikte görünmemeli" dedi.
Sadettin Tantan: Batı'nın Karadeniz planı Türkiye'yi zora sokar Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan Karadeniz'de İngiltere ve Rusya'nın yaşadığı gerilimin sadece yaşananların bir parçası olduğunu kaydetti.
Tantan: Yeni dünya düzeni kıskacından kurtulmalıyız Türkiye'yi kuşatan coğrafyanın artık büyük risklerle iç içe olduğunu kaydeden Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan, "Bugün ülkemizin en büyük ihtiyacı iç cephenin güçlü olmasıdır. Kısır tartışmaların içine girilmemeli. İç cephesi zayıf bir ülke her türlü tehdide açık oluyor. Bu da ülke içinde kalkışmayı, parçalanma taleplerini beraberinde getiriyor" dedi.
Sadettin Tantan: Emekli amirallerin açıklamasından darbe söylemi çıkarmak gerçeklerden uzak bir bakış açısıdır İçişleri eski Bakanı ve Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, emekli amirallerin Montrö Boğazlar Sözleşmesi hakkında yaşanan tartışmalara yönelik yaptığı açıklamayı değerlendirdi. Tantan, "103 amiralin değerlendirmelerinden bir darbe söylemi ortaya koymak gerçeklerden uzak bir bakış açısıdır" dedi.
Tantan: PKK'yı bitirmek için mali mücadele şart Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan, Gara'da PKK tarafından alıkonulmuş 13 görevlinin şehadetiyle sonuçlanan TSK operasyon sonrası değerlendirmelerde bulundu. Tantan, "Terör örgütünün bitirilmesi için silahlı mücadelenin yanı sıra örgütün ve uzantılarının mal varlıklarına el konularak mali bir mücadelenin de acilen başlatılması şarttır" diye konuştu.
Sadettin Tantan Sözcü’den Aytunç Erkin’e konuştu. Ülkeyi yağmalamayı hak gibi görüyorlar Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, “Türkiye kendi kendine yeter ülke konumundan düştü, dışa bağımlı bir hale geldi. Siz küresel güce 1940'lardan bu yana teslim olduğunuz için gelinen durum bu. Kalkınma modeli de borçlanarak kalkınmaya dayalı.” dedi. Tantan çözümün ise Atatürk döneminde uygulanan ekonomi politikalarında saklı olduğunu belirtirken “O gün yapılan çalışmaları bugünkü dünya şartlarına uyum sağlayacak şekilde uygulamak yeterli.” ifadelerini söyledi.
Sadettin Tantan: "Türkiye'yi küresel tavize zorluyorlar" Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, dış sorunların tartışmaları uzatarak değil, parlamentoda bir araya gelinerek çözülebileceğini söyledi.
Saadettin Tantan: Kanal İstanbul ABD projesi Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, "ABD'nin yıllarca delmek istediği Montreux antlaşmasına karşı çıkan Deniz Kuvvetleri'nin nasıl bir kumpasla içerden çökertildiğini herkes biliyor" dedi.
"Türkiye manevra niteliğini yitirdi!" Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Türkiye'nin uydu devletine dönüştürüldüğü için politik manevra niteliklerini yitirdiğini söyledi.
Her şey İsrail'in ülke güvenliği için yapılıyor Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, bölgemizdeki gelişmelerin, İsrail'in ülke güvenliği ve enerji hatlarını tekeli altına almasına göre dizayn edildiğini belirtti.
Tantan: "NATO ve Rusya Türkiye'yi kuşattı" Yurt Partisi Genel Başkanı Tantan, Rusya'nın Karadeniz havzasında Kırım'a el koyarak kuzeyden, Ermenistan'da egemenlik kurduğu için Doğu'dan ve Suriye ile de güneyden Türkiye'yi kuşattığını söyledi.
Tantan: "Referandum, küresel sermayenin dayatması" Yurt partisi Genel Başkanı Tantan, " 16 nisan süreci küresel sermayenin Türkiye'yi daha rahat kontrol edebilmesi için öne sürdüğü bir dayatma" dedi.
Tantan: Ohal döneminde referandum yanlış! Yurt Partisi Genel Başkanı Tantan, referandumun bu şartlarda sağlıklı olamayacağını söylerken CHP’li Sındır, “OHAL’in kendisi bizzat orantısız güç haline gelebilir” dedi