Yüzyılın iddiası: ABD’de virüsü üretip yaydığı için Çin’e 20 trilyonluk dava açıyor!

Yüzyılın iddiası: ABD’de virüsü üretip yaydığı için Çin’e 20 trilyonluk dava açıyor!
ABD yetkililerinin Çin’e korona virüs salgını nedeniyle 20 trilyon dolarlık bir dava açtığı belirtildi. Davacılar, Çin yetkilileri tarafından hazırlanan biyolojik bir silahın sonucu olduğunu iddia ederek, Çin’den büyük bir miktar olan 20 trilyon dolar istedi.

YENİÇAĞ / ADEM DEĞİRMENCİ - ÖZEL HABER

Tüm dünya korona virüs salgını nedeniyle alarma geçerken yüzyılın bombası ortaya atıldı. ABD yetkililerin Çin’e korona virüs salgını nedeniyle 20 trilyon dolarlık bir dava açtığı belirtildi. Davacılar, korona virüsün Çin yetkilileri tarafından hazırlanan biyolojik bir silahın sonucu olduğunu iddia ederek, Çin’den büyük bir miktar olan 20 trilyon dolar istedi.

ABD’li avukat Larry Klayman ve davacılar Çin’i ölüme yardımlık ve yataklık etmek, teröristlere maddi destek sağlamak, ABD vatandaşlarının yaralanmasına ve ölümüne neden olmak için komplo kurmak, ihmal, yanlış ölüm ve saldırı ile suçladı.

VİRÜSÜN TASARLANDIĞI İDDİA EDİLDİ

Davacılar, yeni tip korona virüsün Wuhan Enstitüsü’nden çıktığını iddia ederken, virüsün Çin tarafından kitle popülasyonlarını öldürmek için “tasarladığını” belirtti. Davacılar öte yandan, korona virüs salgınında Çin’in yaşananları örtbas ettiğini belirterek, Çinli doktorların ve araştırmacıların tehdit edilerek “susturulduğunu” kaydetti.

Ayrıca söz konusu davada korona virüsün “Çin'in ABD gibi algılanan düşman uluslarının bir veya daha fazlasının genel nüfusuna karşı kullanılmak üzere tasarlandığını" ifade edildi.