Zabıt memurunu darp eden eski müdür: İnsani refleksle tepki gösterdim

Zabıt memurunu darp eden eski müdür: İnsani refleksle tepki gösterdim
İstanbul’da zabıta memurunu darp eden eski daire başkanı Tayfun Karali, hâkim karşısına çıktı. Karali savunmasında, "İnsani bir refleksle şiddetli bir tepki gösterdim. Kusurlu olduğumu kabul ediyorum" dedi.

İstanbul’un Kartal ilçesinde zabıta memurunu darp eden dönemin zabıta müdürü kendini “İnsani refleksle tepki gösterdim” diyerek savundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali, geçen yıl çekici şoförü Kenan Fidan’ı emniyet şeridi kullandığı bahanesiyle bayıltacak derecede darp etmişti. Görevden alınan Karali hakkında 1.5 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı.

Anadolu 30. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada savunma yapan Karali, Kartal’daki bir toplantıya aracıyla gittiğini ancak emniyet şeridinde bir aracın gittiğini gördüğünü ve belediye aracı olduğunu fark ettiğini söyledi.

Sanık, sonrasında yaşananları ise şöyle anlattı: “Araç sürücüsüne neden emniyet şeridinde gittiğini, insanların hayatını tehlikeye attığını sordum. Benim toplantıma yetişmek için emniyet şeridinden gittiğini söyleyince o an insani bir refleksle tepki gösterdim.”

"KURGU, MONTAJ"

Olayın kurgulandığını savunan Karali, “Kendisi memur olmadığı halde memur elbisesi giydirilip organizasyon yapılıyor, görüntüler montajlanıyor” diyerek iddiasına ilişkin dosyayı mahkemeye sunacağını söyledi.

Sanığın hakimin “Refleksle neyi kastediyorsunuz?” sorusuna cevabı ise “Tokat attım” oldu.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Kartal'da 21 Aralık 2017 tarihinde dönemin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali, trafikte emniyet şeridini kullandığı iddiasıyla Kenan Fidan'a tokat atarak dövmüştü. Fidan, şiddetin etkisiyle bayılmıştı.

Olayın ardından görevinden uzaklaştırılan ve soruşturma başlatılan Karali hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'kamu görevlisinin sahip olduğu nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle kasten yaralama' suçundan 1 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.