Zam gelmeyen sadece iki şey var. Vatandaş 8'er tane alıyor

Zam gelmeyen sadece iki şey var. Vatandaş 8'er tane alıyor
Son zamanlarda art arda gelen zamlar vatandaşların geçimini zorlaştırırken Can Ataklı, Korkusuz'daki bugünkü yazısında son dönemde gelen zam fırtınasına tutulmayan iki ürünü açıkladı.

Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, bugünkü köşe yazısında son dönemde ardı arkası kesilmeyen zamlardan etkilenmeyen iki ürünü yazdı. Maske ve poşet fiyatları dışında her şeye zam geldiğini ifade eden Can Ataklı, "Evet, pandemi kararı alındığında maske takılması da zorunlu kılınmıştı. Üstelik maskelerin de 1 liradan satılması talimatı verilmişti. Üç yılda on milyonlarca maske kullanıldı, ama fiyatı hep bir liraydı. Hatta 50’lik paketlerin bir kısmı daha da ucuza satıldı." yazdı.

VATANDAŞ 8''ER TANE ALIYOR

Öte yandan market poşetine de zam gelmediğini söyleyen Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, "Yayından sonra bir dostum mesaj atmış. “Bir şey daha var nasıl unuttun?” diyordu mesajda dostum. O da market poşeti. Hala 25 kuruşa satılıyor market poşetleri. Bazı uyanıklar çöp torbasının pahalı olması nedeniyle alışverişlerini bildiklerinde 2 lira daha verip 8 tane poşet alıp bir haftalık çöp torbası ihtiyacını karşılıyor." ifadelerini kullandı. 

İşte, Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı''nın o yazısı: 

Zam görmeyen iki şey var
"Geçen hafta televizyonda ana haberleri sunarken izleyiciye bir soru sordum.

Dedim ki “Aklımıza gelen gelmeyen her şeye anormal zamlar yapıldı. Ama üç yıldır bir kuruş bile zam yapılmayan bir şey var, bilin bakalım nedir?”

Sonra da açıkladım: “Maske.”

Evet, pandemi kararı alındığında maske takılması da zorunlu kılınmıştı.

Üstelik maskelerin de 1 liradan satılması talimatı verilmişti.

Üç yılda on milyonlarca maske kullanıldı, ama fiyatı hep bir liraydı. Hatta 50’lik paketlerin bir kısmı daha da ucuza satıldı.

Yayından sonra bir dostum mesaj atmış.

“Bir şey daha var nasıl unuttun?” diyordu mesajda dostum.

O da market poşeti.

Hala 25 kuruşa satılıyor market poşetleri.

Bazı uyanıklar çöp torbasının pahalı olması nedeniyle alışverişlerini bildiklerinde 2 lira daha verip 8 tane poşet alıp bir haftalık çöp torbası ihtiyacını karşılıyor.

Tabii poşetler “Çöp torbaları kadar kalın ve dayanıklı değil ama 10 poşete 16 lira vermekten iyidir” diye bakıyor millet."

İlgili Haberler