Emekli maaşları ne kadar olacak? Asgari ücrete yüzde 22 köprülere yüzde 26 zam oldu

Emekli maaşları ne kadar olacak? Asgari ücrete yüzde 22 köprülere yüzde 26 zam oldu
Milyonlarca emekli ‘Emekli maaşı ne kadar olacak? sorusunu merak ediyor. 4 Ocak’ta açıklanacak zamlı emekli maaşı 2021 zammına kısa bir süre kaldı. Son olarak asgari ücrete yüzde 22, köprü geçişlerine yüzde 26 zam gelirken; zamlı emekli maaşlarının ne kadar olacağı araştırılıyor. Emekli zammı ne zaman belli olacak? İşte emekli zam oranı 2021 beklentisi... Detaylar haberimizde...

Emekli maaş zammı milyonlarca emekli tarafından merak ediliyor. Yeni yılın ilk günüyle beraber sıka aratılırken, peki 2021’de emekli maaş zammı ne kadar olacak? Emekli maaşı ne kadar olacak?
EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?
Bilindiği gibi emeklilere yeni yılda enflasyon oranında zam yapılacak. İşçi emekli aylıklarına her yıl Ocak ve Temmuz aylarında bir önceki altı aylık dönemdeki enflasyon oranına göre zam yapılacak.
HER ŞEY BELLİ OLDU
Emekli maaşlarında zam oranın da kesin rakam ise Aralık ayında enflasyonun açıklanmasıyla tam anlamıyla netleşecek. Aralık enflasyonuyla birlikte zamlı emekli maaşları 4 Ocak 2021’de belli olacak.
2021 EMEKLİ MAAŞI ZAMMI NE KADAR OLACAK?
Aralık ayında enflasyon sıfır veya sıfıra yakın düzeylerde olursa SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin aylıklarında ocak ayında yüzde 7 oranında zam yapılması tahmin ediliyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için Ocak ayında gelen zamlarla birlikte maaşlarının 286,25 TL'ye varan artış görüleceği tahmin ediliyor.
ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 22 ZAM YAPILDI
Son olarak hatırlanacağı gibi 2021 yılında asgari ücret yüzde 21.56 oranında zamlanarak 2 bin 324 TL’den 2 bin 825 TL’ye yükselmişti.
KÖPRÜLERE YILIN İLK GÜNÜ YÜZDE 26 ZAM GELDİ
Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), köprü ve otoyollarda 2021 yılında uygulanacak ücret tarifelerini açıkladı. KGM'nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinde yapılan yüzde 26'lık zamla otomobillerin geçiş ücreti 10.5 liradan 13.25 liraya yükseldi.

İlgili Haberler