Zelenskiy: Polonya, Çekya ve Slovenya'nın liderlerine kesinlikle güveniyoruz

Zelenskiy: Polonya, Çekya ve Slovenya'nın liderlerine kesinlikle güveniyoruz
Zelenskiy, ülkesini ziyaret eden üç başbakanı kabul ettikten sonra yaptığı konuşmasında, Rus ordusunun Kiev'e saldırıları devam ederken üç liderin başkente gelmesini değerlendirerek, "Bu, büyük, cesur, doğru ve samimi bir adımdır" ifadesini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Çekya Başbakanı Petr Fiala, Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki ve Slovenya Başbakanı Janez Jansa''nın, ülkesinde temaslarda bulunmasıyla ilgili, "Bu, büyük, cesur, doğru ve samimi bir adımdır" dedi.

Polonya, Çekya ve Slovenya gibi dost ülkelerin, bugün Ukrayna''nın yanında yer almalarından minnettar olduğunu belirten Zelenskiy, şunları kaydetti:

"Eminim ki böyle arkadaşlarla, böyle ülkelerle, komşularla ve ortaklarla gerçekten kazanacağız, kim olduğunu söylemek istemiyorum, hepimiz anlıyoruz. Ve en önemlisi, bu ülkelerin liderlerine kesinlikle güveniyoruz."

Zelenskiy, ortak ve dost ülkelerin destekleriyle Ukrayna''nın amaçlarına kesinlikle ulaşabileceğini söyledi.

Ukrayna’nın tüm doslarını Kiev’i ziyaret etmeye davet eden Zelenskiy, "Burası tehlikeli olabilir çünkü hava sahası Rus füze ve uçaklarına kapatılmadı" diye konuştu.