Zeytin Dalı'nda 35. gün

Zeytin Dalı'nda 35. gün
Afrin'de PYD/PKK'ya karşı devam eden operasyon kapsamında bin 873 terörist etkisiz hale getirildi.

TSK'dan yapılan açıklamada: "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1873" denildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin kırsalında 20 Ocak'ta başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda 35. güne girildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 1873 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Harekat kapsamında 96 kritik nokta da teröristlerden arındırılmış durumda. 

JÖH VE PÖH EKİPLERİ AFRİN YOLUNDA

Türk Silahlı Kuvvetleri, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında ilerleyişini sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan,  kısa süre içerisinde Afrin kent merkezinin kuşatılacağını dile getirmişti. Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekat ekipleri, İçişleri Bakanlığı tarafından TSK'nın emrine verildi. Afrin kent merkezindeki meskun mahal operasyonlarında görev alacak olan JÖH ve PÖH ekipleri yurdun dört bir yanından Gaziantep Islahiye'deki İçişleri Bakanlığı Müşterek Toplanma alanına ulaştı. 6 bin civarında özel harekatçı toplanma merkezinin yolunu tuttu.

2 KÖY TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ

TSK ve ÖSO, Afrin'in güneybatısındaki Cinderes beldesine bağlı Bafler köyü ile kuzeybatısındaki Maskah köyünü teröristlerden temizledi.

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de biri belde merkezi, 73'ü köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 20'si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 101 noktayı örgütten kurtardı.