Zeytinyağı diye bakın bize ne yedirmişler. Büyük hile ortaya çıktı

Zeytinyağı diye bakın bize ne yedirmişler. Büyük hile ortaya çıktı
İnsanların sağlıklı diye tükettikleri ürünlerin başında gelen zeytinyağı ile ilgili büyük hile ortaya çıktı. Gıda Mühendisi Ebru Kayıran, "İnsan sağlığı için en zararlısı palm yağını kullanıyorlar. Motorin yağının bile çıktığı görüldü" dedi.

Yağ fiyatlarındaki fiyat artışı, taklit ve tağşiş ürünlerde de artış meydana getirdi. Yağı daha ucuza mal ederek satmaya çalışan kişi veya kişiler, vatandaşın sağlığı ile oynuyor. CNN Türk'te yayınlanan 'Müfettiş' adlı programın bu bölümünde ise yapılan tağşişler ele alındı.

"YARIM KİLOSU BAŞKA YAĞ"

Zeytinyağında iki türlü hile olduğunu aktaran Gıda Mühendisi Dr. Yasin Özdemir, "Ya taklit ürün ya da içinde yarım kilo zeytinyağı yarım kilo başka yağ katılan ürünler. Yani tağşiş yapılıyor" ifadelerine yer verdi.

"UYGUNSUZ PET ŞİŞELER DE TEHLİKELİ" 

Tüketicinin zeytinyağı alırken dikkat etmesi gerekenlere de değinen Özdemir, "Tüketicinin dikkat etmesi gerekenlerin başında ürünün üretim izninin olması, etiketinde bilgilerin eksiksiz olması, serin bir ortamda depolanmış olması en başta akla gelenler. Uygunsuz pet şişelerde zeytinyağına zararlı maddeler karışabiliyor" dedi.

"MOTORİN YAĞI BİLE ÇIKTI" 

Programda değerlendirmelerde bulunan başka bir Gıda Mühendisi Ebru Kayıran'ın dedikleri ise herkesi şoke etti. Kayıran, "Pamuk yağını çok rahatlıkla kullanıyorlar, bitkisel yağlar kullanıyorlar, fındık ve mısır yağları kullanılıyor. İnsan sağlığı için en zararlısı palm yağını kullanıyorlar. Motorin yağının bile çıktığı görüldü. Ülkemizde yeni dönemde bazı fırsatçılar bunu kullanıyorlar" ifadelerini kullandı.