Zinedine Zidane istifa etti

Zinedine Zidane istifa etti
Real Madrid'de 3 kez üst üste Şampiyonlar Ligi'ni kazanarak kırılması zor bir rekora imza atan Zinedine Zidane, sürpriz bir basın toplantısı düzenleyerek istifasını açıkladı.

Cumartesi günü Şampiyonlar Ligi Kupası'nı 3 kez üst üste kaldıran ilk teknik direktör olma mutluluğunu yaşayan Zinedine Zidane (Zizou), Real Madrid teknik direktörlüğünden istifasını duyurdu.

Basın toplantısına kulüp başkanı Florentino Perez de katıldı.

Zidane ''Gelecek yıl Real Madrid teknik direktörü olarak devam etmeme kararı aldım. Bu kararı verdim, çünkü bu kulübü seviyorum, Florentino Perez'i seviyorum ve kendisine şükran duyuyorum'' dedi.

Juventus ve Real Madrid'in efsane futbolcularından olan Fransız teknik direktör, Real Madrid'in bu sezon La Liga'yı 3. sırada tamamlamasına atıfla şöyle devam etti:

''Bu (istifa etmek açısından) herkes için en iyi an. Biraz tuhaf gelebilir, ama hepimizin iyiliği için yapılması gerekiyordu. Bu takımın kazanmaya devam etmesi lazım ve üç yıldan sonra bir değişikliğe, yeni bir sese, başka bir çalışma yöntemine ihtiyacı var.''

Zidane, ''RealMadrid bana her şeyi verdi. Ebediyen bu kulübe, kulübüme yakın olacağım'' vurgusu yaptı.

Kulüp başkanı da kendisinin Zidane'ın istifasını istemediğini belirten bir açıklama yaptı.

Perez ''Bu habere hazırlıklı değildim. Zizou'ya kulübe olan sevgisi, tutkusu ve adanmışlığı için teşekkür etmek isterim. Onun davranışı hepimize örnek oluşturuyor. Bunun bir elveda olmadığını umuyorum, bir gün geri gelmesini istiyorum'' dedi.

İlgili Haberler