Ziya Selçuk’un istifası Ankara kulislerini kaynattı. Hangi bakanların istifası bekleniyor

Ziya Selçuk’un istifası Ankara kulislerini kaynattı. Hangi bakanların istifası bekleniyor
Ziya Selçuk’un istifa kararının ardından gözler diğer bakanlıklara çevrildi. Tartışmaların odağındaki Sağlık Bakanı, Tarım ve Orman Bakanı ile Turizm Bakanı’nın da görevden ayrılacağı iddiaları üzerinde duruluyor.

Cumhuriyet''ten Selda Güneysu''nun haberine göre; Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, tam da okulların eylül ayında açılıp açılmayacağına yönelik tartışmalar sürerken görevinden affını istemesi ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da Selçuk’u görevden alması sonrasında kulisler yeniden hareketlendi.

Siyaset kulislerinde uzun süredir Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine değişikliği yapacağı konuşuluyor. Ancak Erdoğan, kamuoyunda beklenilen ve alışılanın aksine bu değişikliği peyderpey gerçekleştiriyor.

Daha önce adı “dezenfektan skandalında” geçen eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’u görevden alan Erdoğan’ın, peyderpey Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da görevden azlini isteyeceğinin altı çiziliyor.

Bu bakanların ortak noktası ise son zamanlarda isimlerinin kamuoyunda sıkça tartışılır hale gelmesi.

Erdoğan’ın, yakın bir tarihte Koca’nın yardımcısı Emine Alp Meşe’yi görevden almasının “Koca’nın görevden azlinin bir sinyali” olarak nitelendiriliyor. 

İlgili Haberler