Zülfü Livaneli'nin imza gününe gidenler karantinaya alındı

Zülfü Livaneli'nin imza gününe gidenler karantinaya alındı
Zülfü Livaneli'nin 4 Mart'ta ABD'de düzenlediği imza günün katılan birçok kişide korona virüs tespit edildiği ortaya çıktı. Organizasyona katılanların karantinaya alındığı belirtildi. Livaneli'nin ise programdan önce rahatsızlandığı rahatsızlığı nedeniyle de bazı programlarının iptal edildiği öğrenildi.

Zülfü Livaneli’nin ‘Seranad’ kitabının İngilizce baskısının tanıtımı için yaklaşık bir ay önce ABD’nin New York kentinde bir dizi konser ve imza günü düzenlendi. Livaneli, 27 Şubat tarihinde rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı ve bir süre gözlem altında tutuldu. Kısa süre içinde taburcu edilen sanatçı, 1 Mart akşamı ‘Drom’ adlı mekanda şarkıcı Demet Sağıroğlu ile birlikte konser verdi. Fakat program dahilindeki diğer konserler Livaneli’nin rahatsızlığı nedeniyle gerçekleştirilemedi. 4 Mart akşamı New York’taki ‘The Marmara-Park Avenue’ adlı otelde ‘Serenad’ kitabının İngilizce baskısı için imza günü yapan Livaneli, buradaki davetlilere mini bir konser de verdi.

BİRÇOK KİŞİDE TESPİT EDİLDİ

Hürriyet’ten Razi Canikligil’nin haberine göre özellikle bu oteldeki organizasyona katılan onlarca Türkte COVID-19 tespit edildi. Etkinliğe katılan gazeteci Zafer Mutlu da önceki gün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, korona virüse yakalandığını duyurdu. Ayrıca otelin sahibi Kağan Gürsel başta olmak üzere organizatörler ile etkinliğe katılan New York’taki çok sayıda iş insanında koronavirüs tespit edildi. Ancak bu kişilerin durumunun ağır olmadığı ve hepsinin kendini karantinaya aldığı öğrenildi.

HERKESE BULAŞMIŞ OLABİLİR

Oteldeki etkinliğe katılan ve adının açıklanmasını istemeyen bir Türk iş insanı, test yaptırmadığını ama kendini çok iyi hissettiğini söyledi. İş insanı ancak yine de karantinada olduğunu belirterek “O geceye katılan yaklaşık yüz kişiden hemen hemen herkese virüs bulaşmış olabilir. Benim tanıdığım 12 kişinin testi pozitif çıktı” dedi.

İlgili Haberler