Gömelim sizi tarihe desek sığmazsınız!

TSK'ya sızmış... Emniyet'e sızmış... MİT'e sızmış... Adliye'ye sızmış... TÜBİTAK'a sızmış... Millî Eğitim'e sızmış... Üniversitelere sızmış... Adli Tıp'a sızmış... Ticaret ve sanayi odalarına sızmış... Fırıncılara sızmış... Kaportacılara sızmış... Tornacıya sızmış... Overlokçuya sızmış... CHP'ye sızmış... MHP'ye sızmış... Ne gariptir AKP'ye sızmamış!.. Daha  doğrusu azıcık sızmış, onun da bir ehemmiyeti yok!..

Ne diyor Başbakan Binali Yıldırım: "Partimize sızanları tek tek tespit ettik, gereğini yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Sürekli tezvirat. Efendim ByLock'ta bakanlar varmış, milletvekilleri varmış. Kocaman bir yalan. Hiçbir milletvekilimiz, hiçbir bakanımız ne ByLock'ta var, ne terörün içinde var, ne FETÖ'nün içinde var. Bu tezviratlarınızla AK Parti'yi içerden karıştırmaya, bizi birbirimize düşürme gayretleriniz olduğunu biliyorum ama bunu asla başaramayacaksınız..."

***

Memleket resmen direkten dönmüş... İyi ki AKP'ye sızamamışlar... Ya sızsalar neler olurdu değil mi? Düşünsenize 15 yıldır ülkeyi tek başına yöneten bir partiye sızmışlar, kim bilir neler yaparlardı?

Öyle bir lobi yaparlardı ki, ne isterlerse verilirdi belki de!.. Gözlerimiz iyi seçememiş olabilir ama Türkçe Olimpiyatlarında en ön sıralarda yer almak ve Pensilvanya'ya selâm göndermek için birbirini ezenler galiba LGBT'lilerdi!.. İktidar partisi bu anlamda gerçekten çok 'steril' kaldı!..

Bu dönemde 15 kat büyümüş cemaat... Hepsi Yunanistan'da PASOK iktidarının nimetleri sayesinde oldu!.. Büyükşehir belediyeleri ne imkânlar sundular, ne arsalar verdiler, ne imar işleri yaptılar değil mi?

Su uyur FETÖ'cü uyumaz!.. Bunlar iktidar partisine sızmış olsalardı ne mesajlar atarlardı: "Gözümüz yollarda kaldı... Size lâf edenin alnını karışlarız... Rampaların ustasıyım sözlerinin hastasıyım... Ana gibi yar, Pensilvanya gibi diyar olmaz..." Şimdi öğreniyoruz ki, bu mesajları 'yeğenler' atmış veya hackerlar hesapları ele geçirmiş!..

Maazallah, iktidara sızmış olsalardı, günün birinde bir İçişleri Bakanı "81 ilin emniyet müdürünün 74'ü FETÖ'cüydü" demek mecburiyetinde bile kalabilirdi... Allah'tan bunların hiçbirisi olmadı!.. Olduysa da Zaire'de oldu!..

Bu zokayı Fiji Adaları yuttu, Endonezya yuttu, Paraguay yuttu, Tanzanya yuttu, bir bizimkiler yutmadı!.. Neydi o Moğolların hâli öyle? Devleti yönetenler, çocuklarını o kolejlere bedavaya veya indirimli göndermek için mahalle imamları karşısında taklalar atıyorlardı!..

Hele Nijerya hükûmeti gerçekten ayıp etti!.. Sen Türkçe Olimpiyatlarına devletin resmi fonlarından para aktar... Bu yetmiyormuş gibi bir de hatıra para bastır... Olacak iş mi, uluslararası hukuka ve dostluğa uyar mı? İşte hep sızıntının sonuçları bunlar... Çok şükür, biz yöneticilerimizin feraseti sayesinde tehlikeyi çok ucuz atlattık!..

Bizde devleti yönetenler, sorular çalınırken koala gibi uyumadılar, uyur numarası yapmadılar!.. Kendi askerlerine kumpas kurulurken, o kumpasa yataklık edecek kitaplar yazıp, sonra da milletvekili olmadılar!.. Kurunun yanında yaşın da yakılmak istendiği bu kumpaslarda 'savcı' kesilmediler!.. Bunların alayı kayıp kıta Atlantis'te oldu!..

***

Gerçekten Binali Yıldırım'ın "Efendim ByLock'ta bakanlar varmış, milletvekilleri varmış. Kocaman bir yalan. Hiçbir milletvekilimiz, hiçbir bakanımız ne ByLock'ta var ne terörün içinde var, ne FETÖ'nün içinde var" şeklindeki aydınlatıcı sözleri gafiller için bir ders niteliğindeydi!.. FETÖ'ye karşı etrafı elektrikli tellerle, aşılmaz duvarlarla ve timsah dolu hendeklerle çevrili, dünyanın en korunaklı partisini inşa ettikleri ve bugüne kadar başarıyla yaşattıkları için medyûn-u şükranız!..

Darbe teşebbüsünün üzerinden 3 buçuk ay geçti, tık yok... "Bu teşebbüs başarılı olsaydı, Devlet Başkanı, Başbakan ve Bakanlar kimler olacaktı?" sorusuna hâlâ cevap bulunamadı... Bizleri 'başarılar'a alıştıranlardan aynı başarıyı burada da bekliyoruz haklı olarak!..

Hava kuvvetlerinin veya deniz kuvvetlerinin imamını biliyoruz, müezzinini biliyoruz, çaycısını, çorbacısını biliyoruz ama ne hikmetse, dünya başarısız darbeler tarihinde istisna şekilde bu darbenin muhtemel Devlet Başkanı ve yönetimini hâlâ bilmiyoruz!..

Yazarın Diğer Yazıları