Kart borcu olan herkesten bu para kesilecek 'Kredi kartında flaş karar'

Kart borcu olan herkesten bu para kesilecek 'Kredi kartında flaş karar'
Kredi kartı kullananlara kötü haber geldi. Kart borcu olan herkesten bundan sonra bu para kesilecek.

Bankaların işletmelere uzun süredir uyguladığı kredi kartı komisyonları, yüzde 3.5'e çıkarıldı ve bu durum, politika faizleriyle birlikte mevduat ve kredi faizlerinin rekor seviyeye çekilmesiyle birleşince pos cihazı komisyonlarında 6 kata varan artışa neden oldu. Bu kararın uygulanmasıyla birlikte, işletmeler bankalarla olan anlaşmalarını rekor iptal talepleriyle sonlandırmaya başladı.

TAMAMEN KALDIRMA KARARI ALIYOR

Yeni komisyon oranları işletme sahiplerini ciddi bir mali baskı altına sokacak ve kazançlarında büyük bir kesintiye neden olacak. İşletme sahipleri, bu değişikliklerin ardından ya ürün, mal ve hizmet bedellerine zam yapma yoluna gidiyor ya da kredi kartı ile alışveriş seçeneğini tamamen kaldırma kararı alıyor.

BANKALARIN KOMİSYON ALMASI ENGELLENİYOR

Bazı işletmeler, bankalar tarafından alınan yüksek komisyon oranları nedeniyle, işyerlerine havale/EFT ile alışveriş yapmayı teşvik etmek amacıyla IBAN adreslerinin kare kodlarını yapıştırmaya başladı. Bu sayede müşteriler, para transferi ile alınan ürünlerin ve hizmetlerin bedelini işyerine aktarırken, bankaların bu ticaretten komisyon almasını engelliyorlar.

VERGİYE YANSITILMAMASI RİSKİ

Ancak, uzmanlar bu hamlenin 'kayıt dışı ekonomi' olabileceği konusunda uyarıda bulunuyor. Ayrıca, bu kazancın vergiye yansıtılmaması riski nedeniyle işyerlerinin yüksek cezalara maruz kalabileceğini vurguluyorlar.

KART BORCU OLAN HERKESTEN BU PARA KESİLECEK

TCMB'nin faiz artışıyla birlikte kart borcu olan herkesin, 2023 yılı Kasım ayından itibaren aylık borcun asgari tutarı için %3,66 faiz ödemesi gerekiyor. Asgariden fazla olan kısım için ise %3,96 tutarında gecikme faizi alınıyor. Bu durum, kart borcu olanların ödeme yükünü artırarak finansal zorluklara neden olabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.