Meral Akşener: Bugün de biz 'dur yolcu' diyeceğiz!

Meral Akşener: Bugün de biz 'dur yolcu' diyeceğiz!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim çalışmaları kapsamında Çanakkale'de vatandaşlarla bir araya geldi.

Ümit Karadağ / Gökay Mert Akşit

Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Çanakkale'de vatandaşlarla bir araya gelen Akşener, "Hatırlar mısınız? ‘Hayır’ dediğimiz için parasını verdiğimiz hotelde konuşma yaptırmamaya çalıştılar. Elektrikleri kestiler. Bizden korktular, sizden korktular. O gün kınamızı yakmıştık. Şimdi bir tülbent devrimi yapmak üzere buradayız." ifadelerini kullandı.

Coşkulu kalabalığa hitap eden Akşener'e, kadınlardan yoğun ilgi vardı. Akşener'in mezun olduğu Bursa Öğretmen Okulu mezunları da mitinge katılım gösterdi. 

Akşener'in Çanakkale mitingi izleyenler arasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek de vardı. 

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"DUR YOLCU" DİYECEĞİZ

"Bugün de çalışma gününde, oruç ağız buralara geldiniz. Hoşgeldiniz, şerefler getirdiniz. Cumhuriyetin kuruluşunu sağlayan Çanakkale… Dostumuzun türküsü, düşmanımızın korkusu Çanakkale… Çanakkale’yi geçmeye çalışanlara karşı ‘dur yolcu’ diyen Çanakkale. Biz Çanakkale’yi hiç unutmayacağız. O gün nasıl ‘dur yolcu’ denildiyse, bugün de biz ‘dur yolcu’ diyeceğiz.

"İYİ Kİ BU YOLA ÇIKTIM"

Bir yola çıktık… Bu yolun başlangıcı kadınlarımızdır. Dediler ki geç öne yürü ve bu ortaoyununu boz. İyi ki dediğinizi yapmışım.

Bu 24 Haziran’da hem genel hem de Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bana yürü, aday ol demeseydiniz. Bugün nasıl bir seçim kampanyasıyla karşı karşıya kalacaktınız.

Farkında mısınız? Kadınların sesi daha çok çıkıyor. Çanakkale’ye her gelişimde bir vukuat oldu, bugün güneş açmış…"

"ÇANAKKALE'DE ELEKTRİKLERİMİZİ KESTİLER, KONUŞTURMADILAR"

"Hatırlar mısınız? ‘Hayır’ dediğimiz için parasını verdiğimiz otelde konuşma yaptırmamaya çalıştılar. Elektrikleri kestiler. Bizden korktular, sizden korktular. O gün kınamızı yakmıştık. Kına adanmışlıktır. Anadolu’da bir gelinin eline kına yakılır, bir de askere giden oğullarımıza kına yakarız. Vatan için git, görevini yap anlamı taşır. Şimdi bir tülbent devrimi yapmak üzere buradayız.

7 ayda 74 ile gittim, inşallah 100’ü tamamlayacağız. Türkiye’nin her yerini dolaştık. Dün milletimizle sözleştiğimiz projelerimizi paylaştık. Birinci sorun ekonomi. Şırnak ile Edirne’de aynı sorun. Genç işsizlik. Yani üniversite ve lise mezunu işsiz. İkinci sorun, uyuşturucu problemi. Çocuklarımızın beynini uyuşturan uyuşturucu problemi. Öncelikle kadınlarımızı ve gençlerimizi ön planda tuttuk. Çanakkale’de bile kadınlar belli bir saatten sonra rahat rahat gezemiyor. Belinde silah olan türlü türlü kişiler.

Ben 3 bin 600 ek gösterge dedim, Erdoğan da demeye başladı. Polislerimiz için konuştuk, herkes projesine aldı.

Her gencimize iş bulana kadar aylık 500 lira vereceğimizi söyledik, çok sinirlerini bozdu. Niye sinir bozdu? Kaynak nerede? Bunu söyleyen ülkeyi 16 yıldır yöneten iktidar.

Hani Mehmet Şimşek’in dediği fındık fıstık parası var ya… Lüks arabalardan geçilmiyor. Bakan, bakanın eşi, çocukları. Hepsinde araba. Ben bunlara ‘hadi inin arabadan’ diyeceğim. Devletin görevi gençlerine iş verme görevidir. Ben size iş bulana kadar vatandaşlık maaşı vereceğim.

Bir başka konu, Türkiye Dayanışma Fonu’nu kuracağız. Çocuğunu okutabilmek için, ekmek süt alabilmek için, kredi kartı borcu olan vatandaşlarımız var. Bu borçları kaldırmaya yönelik projemiz var.

Yani sizin vergilerinizle, sizin paranızla keyif çatanları indireceğim.

"O BEĞENMEDİĞİ ATATÜRK YAPTI, BUNLAR SATTI"

Sadece inşaat sektörüne yatırım yapılıyor. Çanakkale gibi nispeten sanayi şehri, yine tarım için şehirlere yatırım yok. Fabrikaları satıyorlar. Geçen gün saydım, SEKA, PETKİM, limanları sattı, kömür işletmeleri sattı, Türk Telekom’u sattı, o beğenmediği Atatürk yaptı, bunlar sattı.

"ÇANAKKALE DE BİZİM ANITKABİR DE..."

Çanakkale’de bizim, orada da Atatürk var. Aynı zamanda Anıtkabir de bizim, orada da Atatürk var. Her vatandaşı benden senden diye bölen, sorumsuz devlet yönetimi anlayışına sahip çıkıp olanları evlerine göndereceğiz.

Sözleşmeli er/erbaş konusunda, uzman çavuşlarda belli bir süre sonra kadro alınma durumu var. Çok şikayet geliyor. Onunla ilgili çalışmamız var. Astsubayların da problemi var.

"AĞABABALAR KAÇTI, ÇOCUKLARA MÜEBBET"

Bu adam ordumuzu mahvetti. Ergenekon, Balyoz, 15 Temmuz… Darmadağın etti. Bir er, bir öğrenci komutanının emrine hayır diyebilir mi? Harbiye’ye verilen çocuklar kime evlatlarını emanet ettiler? Devlete… Sorular çalındı, sen bostan korkuluğu muydun? Şimdi ağababalar kaçsın, en büyüğü 18 yaşında olan çocuklara müebbet verin. Meclis Başkanı’nın damadı kaçak, senin damadın FETÖ okulu mezunu milletin çocuğu ceza alıyor. Türkiye’ye adaleti getirmeliyiz."

"ASKERİ LİSELER VE GATA'YI AÇACAĞIZ"

Kuleli ve Işıklar Askeri Lisesi’ni tekrar açacağız… GATA’yı tekrar açacağız. FETÖ’nün, KETÖ’nün, METÖ’nün adamlarına soruları çaldırmayacağım.

Türkiye Cumhuriyeti kimliğine sahip vatandaş, birbirine karşı eşittir, devlette eşit gözle bakmak zorundadır.

"SURİYELİ KARDEŞLERİMİZLE İFTAR YAPACAĞIZ"

Gittiğim her yerde en büyük şikayet Suriyeli mülteciler. Sen elini niye soktun kardeşim? Sananeydi? Suriye ile aramızı düzelteceğiz. 81 ildeki Suriyeli kardeşlerimizle 2019’da inşallah birlikte iftar yapacağız.

"KIBRIS'A NE OLDU?"

Kıbrıs’ı ilk imza attığım gün sordum. Ne oluyor bu işte? Sürekli İngiltere’ye gidip geliyorsun. Bize milli ve yerli değilsin diyorsun ya. Yorgun ve geveze şoförü 24 Haziran'da evine yollacağız inşallah.