Ne yer ne zaman uygun

Ali Ağaoğlu'nun son kampanyasındaki laflara takıldım. Önemli olan, düşük peşinat uzun vadeyle satış. Projenin ismi, iş başındaki yönetime uygun; Maslak 1453. Budanan orman ile bürokratik işlemlerin tepeden torpilli nasıl hızlandırıldığını bilmeyen var mı? Tanıtımlarla birlikte, zamparalık işlerinin aynı anda servise konması tesadüf mü? Galiba bu millet bu tarz hikayeleri seviyor. Adnan Menderes'ten Deniz Baykal'a defterleri karıştırın iddiamın gerçek olduğunu göreceksiniz. Çok sevdiğim bir laf vardır; "parası olmasın da, görelim".

Acı gerçek

İzlanda önünde öngördüğüm sonuç gerçekleşti. Ahmet Çakar'ın attığı mesaj her şeyin özeti; "İzlanda'nın en iyi oyuncusu Fatih Terim". Bunu Ukrayna maçı için de kullanabiliriz. Bana göre İmparator istifa etmez. Çünkü aldığı para şans oyunlarının 9 hafta ertelenmişi. Eskiden Ali Şen'e gıcık olanlar "Ali Baba'nın çiftliği var"ı söylerlerdi. Şarkı aynı, ama içindeki isim değişti; "Fatih Terim". Müritleri şaşılacak şekilde bağlılıklarını sürdürmekte. Son tezlerini iyi okuyun ve düşünün:

"Hoca, 2018'i değil, 2020'deki Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor". Bu nasıl mantık? Kimi uyutuyorsunuz? Rezil sonuçlara rağmen desteğin ilelebet süreceğini mi sanıyorsunuz? "Nasılsa sırada kolay iki maç var" beklentisinde olanlar, son Avrupa Şampiyonası'na gidişteki "mucizeler serisi"nin tekrarını beklemesin. "Başarısız saç ektirmeler"in süreceğine ise inanmalılar. Sürprizler katlanır ve Moskova bileti alınırsa Din İşleri Yüksek Kurulu'na baş vuracağım; "Fatih, evliya mıdır?". Katolik olsak, Papa'ya giderdik. Portekizli Fatıma'nın azize ilan edilmesi örneğindeki gibi. Hani bizim kurulun öyle bir yetkisi var mı bunu bilmiyorum. Hiç bir kutsanmışa bu kadar para ödendiğini duymadım. Okumadım.

Çabuk havlu attılar

aSpor'u yayın hayatına başladıktan sonra dikkatle takip edenlerdenim. Fırtına gibi girip, çabuk hız kestiler. Katılmadığım yorumları bir yanda. "küçük şeyler" dediğim hatalar öbür tarafta. Bunlardan birini hemen yazayım. Dünya Kupası elemelerinden sonuçlar kuşak şeklinde geçiliyor.

Ara başlık "Asya 4'üncü tur B Grubu". Devam ediyor: Peru-Arjantin 2-2. Brezilya-Bolivya 5-0. Paraguay-Kolombiya 0-1. Anlayacağınız Asya Güney Amerika'ya taşındı. Aradan 1 saat geçti bu tur devam ediyor. Dayanamadım telefon ettim. "Buyurun Turkuvaz Medya" diyen kıza durumu izah ettim. İlgili birimi istedim. Her defasında çalıp çalıp cevap çıkmadı. Tekrar tekrar denedim açan olmadı. İnatla aSpor'u izlemeyi sürdürdüm. Hata ne zaman düzeltilecek diye bekledim. Uyumaya çekildiğimde aynı tas aynı hamamdı. Bu arada Aykut İnce, Emre Bol ve Yılmaz Vural futbolumuzu kurtarmayı sürdürüyorlardı!

Cem Yılmaz haklı

"Görevimiz Yemek" Mehmet Yaşin'in programı. Türkmax Gurme'de yayınlanıyor. Yaşin'in bir insan için kısa sayılacak sürede yediklerine bakın. Önce koca bir kumpir -içi full- paylaşıldı. Ardından duble kokoreç. Yetmedi kuzu incik. Müthiş görüntülü bonfileye Yaşin'in el sürmediğini görüp sevindim. Çünkü o sırada Ortaköy civarında bir sağlık merkezi arıyordum. Cem Yılmaz'ın "Mehmet abi ha babam götürüyor" dediği stand up'ı fena halde hatırladım.

Moda renk mor

O Ses Türkiye'de "Mor Saçlı Elif" epey şamataya yol açtı. Kız saçlarını boyatırken Emre Mor'dan esinlendi mi bilmiyorum. Ancak Murat Boz'un Gökhan ve Hakan kardeşler ile Hadise'ye yaptığı saç ve sakalları mora boyatma esprileri güzeldi. Mosmor Elif'in tur atlamasına sevindik. Emre Mor ise, bilindiği gibi takımla birlikte çakıldı. Yarışmada öne çıkan parçalardan biri "Veda Zamanı". Güftenin sahibi Hakkı Yalçın önemli şairlerden. Söz yazdığı her beste bambaşka anlam kazanıyor. Bu özelliğe sahip olanların sayısı fazla değil.

...

Kim Milyoner Olmak İster'de bir bayan katılımcı dikkatimi çekti. Sokakta görsem rahatlıkla Özgü Namal derim. Selçuk Yöntem'den de bu konuda bir iki laf bekledim. Galiba benzerliğin farkına varmadı.

Yazarın Diğer Yazıları