Önce formaları çıkarın

Futbol tarihimizde böylesi rezil bir döneme şahit olmadık. Olaysız tek hafta geçmiyor. Medya mensubundan hakem yorumcusuna kadar, tamamı formalı. En çok Cüneyt Çakır gibi isimlere bozuluyorum. Yine öyle bir maç yönetti ki, evlere şenlik. Tartışılmayan tek kart ve düdüğü yok. Buram buram eyyamın son örneklerini sergiledi. Atılacağı atmadı, atılmayacağı yolladı. Yardımcılarının da ondan farkı yoktu.

Prestiji yerle bir olmuş bir uluslararası hakemle nereye kadar gidebiliriz? Çakır'a kişisel önerim fazla geç kalmadan birkaç peruk alıp yeni işine başlaması. Bildiğiniz gibi, sık sık ekranlara çıkıp Cem Karaca şarkılarını okuyor. Bu boşluğu doldurabilir.

Tuhafıma gidenlerden bir başka isim Mustafa Çulcu. Geçmişi vukuatlarla dolu biri. Emekli askeri TRT'nin Stadyum'unda izlerken inanın üzüntü duyuyorum. Faal hakemliği döneminde veremediği kararları, yenilere tavsiye edip duruyor. Kendi adıma konuşursam, hiç bir eleştirisine katılmıyorum. Bir gecede yarım milyon mesaj almış, Cüneyt Çakır'ı savunmak ona mı düştü?

Futbolcu eskileri

Haftalardır yüzü gülmeyen Rıdvan Dilmen'i ilk kez şen şakrak gördük. Önce "oynuyor" sandık. Sonra dikkatli bakınca gözlerinin içi bile gülüyordu. Murat Kosova'yı da pasifize edince oldukça rahat hareket etti.

Bülent Ersoy'un yakıştırmasıyla "Şam Şeytanı" sırtındaki formayı ilk çıkaracaklardan. Onu Türk futbolunu yönetirken düşünmek istemiyorum. En iyisi tahtaya vuralım. Sadece Rıdvan mı? Bir sürü benzeşeni var. Mesela İlker Yağcıoğlu. FB TV, aSpor ve TRT arasında mekik dokumakta. Görevi sadece kulübü lehine kamuoyu oluşturmak. Aziz Yıldırım bile ondan objektif.

Ya kuyu kazıcı

Bir de sembol haline geldikleri takımların başarısızlığından mutlu olanlar mevcut. Mesela Bülent Korkmaz. Elinden gelse İgor Tudor'u bugün yollayacak. Galatasaray'ın her puan kaybında kaptanın maskesi düşüyor. Tavsiyem haddini bilmesi. Kaç defa denendi ve hep başarısız oldu. Bunu niye kabul etmiyor?

Haklı çıkanlar

Erman Toroğlu, "Hasan Ali Kaldırım'ın topu elle götürmesine Metin Şentürk bile penaltı çalardı" dedi. Bir başka hakem hocası "Alakası yok" yorumunda bulundu.

Toroğlu ve ona ilaveten Hıncal Uluç, "Bu maçı Galatasaray'a kazandırmazlar" demişlerdi. Gerekçeleri de "Yoksa yayıncı kuruluş dekoder satamaz" olmuştu. Durum ortada. Uluç'tan bir ilave daha yapmak istiyorum. Öngördüğü gibi Cim-Bom'lu seyirci her zamanki gibi takımının aleyhine çalıştı. Hazırladıkları saçma sapan koreografi bir tarafa, bağırması gerektiği yerde suskunları oynadılar. Hıncal Uluç'un teşhisiyle "Bu taraftarla şampiyonluk zor". Levent Tüzemen'in de aynı yoruma katılması, trenin kaçacağı olasılığının bir başka kanıtı.

Ekranların tek tük bile olsa kutlanacak isimlerini atlamayalım. Ersin Düzen yönetimindeki Stadyum'da yer alan Mustafa Denizli ile Ali Gültiken tarafsızlık sembolü olmayı sürdürüyorlar. Öteki futbol ulemalarının onlardan alacakları epey ders var. Bu ikilinin yaptığı çok basit "doğruları söylemek". Onları yürekten kutluyorum.

...

BEŞİKTAŞ: Fahrettin Bozkurt, iyi taraftar. Bu yüzden takımının ekonomik durumunu merak edenlerden. Sorusuna ben cevap vereceğim; "Stat yapımı ve Dolar ile Avro'daki devamlı artışa Yıldırım Demirören'in har vurup harman savurduklarını ekleyelim. Bu şartlarda birikmiş borçların erimesi kolay değil. Kaldı ki bu yıl futbolcu satışları da iyi gitmedi."

***

TSM otoritesi

O Ses Türkiye'de hiçbir Türk Sanat Müziği yorumcusunun kazanması mümkün değil. Jüri koltuğunda oturanların TSM'ye tahammülleri yok. "Boş Çerçeve" söyleniyor, dinleyeni fark edemedim. Düşünün gerçek müziğimizi Yıldız Tilbe temsil etmekte. Bunu deklare edebildiğine göre vay halimize! Yapılan bazı arabesk icracılarına alkış tutmak.

Hiç olmazsa Rap tarzı görmüyoruz. Her halde bu tip gürültülü müziği beğenenler için ayrı yarışma düzenleyecekler.

***

Çizgi tutturulamadı

Çocuklar Duymasın'da Meltem'in -Pınar Altuğ- görüntüleri yürekler acısı. Etekleri bir uzuyor, bir kısalıyor. Hadi bunu boş verdik. Ya saç ve yüz makyajındaki oynamalar. Son hali Suzan Kardeş'in 10 yaş küçük kopyası.

Haluk -Tamer Karadağlı- bir başka alem. Futbol tutkusunu biliyoruz. Ancak bu durumu beIN Sports reklamına dönüştürmesi şaşırtıcı oldu. Senaryoya bu bölümü ekleme fikrinin Karadağlı'nın olmadığını biliyoruz. Demek ki başka işler var!

Yazarın Diğer Yazıları