Şike davası sona erdi şimdi sıra tazminatta

Şike davası sona erdi şimdi sıra tazminatta
Şike davasından aklanan Fenerbahçe, açacağı tazminat davasıyla UEFA ve TFF’den 3 yıl için toplam 135 milyon Euro talep edecek

“Fener aklanırsa zararı karşılayacağım” diyen dönemin TFF Başkanı M. Ali Aydınlar da sözünde durursa bu rakam tam 180 milyon Euro’ya ulaşacak.

Temmuz 2011’de başlayan futbolda şike davasının karara bağlanması ve tüm sanıkların beraat etmesinin ardından, Fenerbahçe Kulübü’nde beyaz bir sayfa açılacak. Ancak önce gözler Başkan Aziz Yıldırım’ın 15 Ekim Perşembe günü yapacağı açıklamaya çevrildi. Sarı-lacivertli camianın yanı sıra tüm Türkiye, daha önce şike davasından aklanması halinde görevi bırakacağını söyleyen Yıldırım’ın perşembe günü yapacağı basın toplantısında kongre kararı alıp almayacağına kilitlendi. Eğer Başkan Aziz Yıldırım, herkesin beklediği kararı alırsa Fenerbahçe yeni bir kongre sürecine girecek. Aksi bir durumda ise rota başkan Yıldırım’ın hesaplaşma sürecine dönecek. Bu arada camiada Yıldırım’ın kongre kararı alması durumunda yerine Ali Koç’u aday gösterebileceği iddia ediliyor.

Kaybetmişti

Sarı-lacivertliler, geride kalan 4 yıllık süreçte uğradıkları zararları telafi etmek için tazminat davaları açmaya hazırlanıyor. Zira davadan çıkan beraat kararlarının yanı sıra mahkeme dava sanıklarının da bireysel olarak mağdur oldukları gerekçesiyle dava açabileceklerine karar vermişti. Bu nedenle Kanarya’da kişilerin yanı sıra, Fenerbahçe’nin de yüklü bir tazminat davası açabileceği belirtiliyor. Şike iddiaları nedeniyle 2011-2012 sezonunda Avrupa kupalarından çıkarılan ve ardından Avrupa kupalarından 2 yıl men cezası alan F.Bahçe’nin TFF ve UEFA’ya mağdur olduğu gerekçesiyle dava açacağı haberleri gündeme oturdu. Ancak, Fenerbahçe’nin daha önce CAS’a açtığı davayı kaybettiği için Avrupa cephesinden tazminat alma olasılığının zayıf olduğu ileri sürülüyor.

45 milyon bilmecesi

Şimdi Fenerbahçe için farklı bir dönemeçe giriliyor. Sarı lacivertli kulüp, 3 Temmuz süreci sonrasında UEFA’dan gelen yazılar doğrultusunda kendisini Şampiyonlar Ligi’ne göndermeyen Türkiye Futbol Federasyonu’na tazminat davası açmaya hazırlanıyor. Ayrıca dönemin TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar da bundan nasibini alacak. Daha önce, ” Fenerbahçe aklanırsa cebimden 45 milyon Euro vereceğim” diyen Aydınlar’ın nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyor. Hukukçular, öncelikle Yargıtay’daki temyiz sürecinin beklenmesi gerektiğini belirtiyor. Bu arada Hollanda basınından flaş bir iddia geldi. Hollanda’da yayın yapan ’voetbalzone’sitesi, Fenerbahçe’nin UEFA ve TFF’nin toplam 210 milyon euroluk bir dava açmaya hazırlandığını yazdı.

Elinde büyük kozları var

Fenerbahçe’nin 3 Temmuz sürecinde avukatlığını yürüten Emin Özkurt, sarı-lacivertlilerin, izleyeceği yol haritası ile ilgili açıklama yaptı. Haksızlığın mahkemece teyit edildiğini ifade eden Özkurt, şunları söyledi: “Fenerbahçe Kulübü’nün, bu süreçte maruz kaldığı hukuksuz uygulamalar sonucu uğradığı zararlar nedeniyle başta TFF ve hatta UEFA olmak üzere, 3 Temmuz sürecinin sorumluları hakkında dava açmak için elinde ileri sürebileceği pek çok hukuki kozun bulunduğunu belirtmek isterim. Fenerbahçe’nin UEFA ve TFF’den yıllık 45 milyon Euro’dan toplamda 3 yıl için 135 milyon Euro talep etme hakkı doğmuştur.”