Yutmuyorum, gargara yapıyorum..

Eşi Melanie'nin ikide bir elini itelemesinden de anlaşıldığı üzere, evde huzuru kalmayan Amerikan Başkanı'nın, önüne gelene atarlanması aslında doğal..

Bu meseleye, ekonomik-sosyal-siyasal-diplomatik-stratejik, ne kadar açı varsa hepsinden bakabilirsiniz ama yanına 'Freud' cehpesinden bakmayı ihmal etmeyin derim..

Bir insanın evinde/house'unda huzur yoksa, işinde de huzur olmaz.. Ya da tam tersi..

Her iki açıdan baktığınızda da aynı sonucu görüyorsunuz.. Ya oval ofiste huzuru yok ki eşi ikide bir, elinin tersiyle elini itiyor..

Ya da house'unda huzur yok ki, o hışımla oval ofisten önüne gelene atarlanıyor..

**

Amerika bu.. "Hıyarım var" diyene 'Elinde tuzla koşanı' da bulursa hiç affetmez..

Takar parmağına döndürür de döndürür..

Ama İsrail fiştekli Amerikan projesinin eşbaşkanı da olsan, bir yere kadar..

Nitekim, Melanie'ye yetmeyen gücünü, o, şu, bu ülke üzerinde test eden Trump'a birinin dur demesi gerekiyordu..

Birkaç gündür nihayet bunu yapan biri-birileri var..

**

Dikkatle takip ediyorum;

Bizim Başgan, Alman malı makam aracının çevresini kuşatan 'Amerikan malı' koruma jipleriyle öyle bir gösterişle geldi ki toplantıya..

Muhtemel ki girişte çıkardı, Nicole Kidman, Clint Eastwood,  Catherine Zeta Jones gibi 'Amerikalı' yıldızların da tercihi olan, Daniel Swarowski marka gözlüklerini..

Amerikan malı ve Amerikan hava subayları için üretilmiş Ray-Ban'a döndü mü bilmem ama Swarowski'nin de zaten sürekli Türkiye'ye atarlanan Avusturya menşeili olmasını geçiyorum..

Toplantı, Cumhurbaşkanı tarafından 'İşten atılan' Ahmet Davutoğlu öncülüğünde kurulmuş, 'Amerika'da da SETA DC' adlı şubesi bulunan, lideri 'Amerika'nın muhafazasındaki' fetö'nün elemanlarınca da kullanıldığı iddia edilen SETA'nındı..

 'Amerikan Malı' Sig Sauer silahlarını yeni terk etmiş olan korumalar eşliğinde geldiği toplantıda, önüne konan metni okudu..

erdo,-murat-ide.jpg

Fotoğraftan da anlaşılacağı üzere, hatta üzerinde forsu ve imzası bulunduğu üzere, konuşma metni büyük olasılıkla 'Amerikan Malı' 'Apple' bilgisayardan çıkmıştı.. Olsun, önemli olan içeriği..

Amerikalı Hubert  Schlafly'nin icadı olan promterdan okuduğu metindeki "Anti Amerikancı" vurgular da bu savımı doğruluyor, önemli olan içerik..

'Amerikan malı' bilgisayardan ve 'Amerikan malı' programdan dökülen sözlerle, bir nevi yüreğimiz serinledi..

E zaten seyahatlerinde, Amerikan malı Boeing uçaktan çok Fransız malı Airbus'u kullanması da metinle tutarlılık arz ediyordu..

Toplantıya gelmeden önce 'Amerikan Boeing' firmasıyla imzalanan 11 milyar dolarlık anlaşmayı iptal etti mi bilmiyorum.. Ama zaten Fransa'ya kızdığında da gidip milyar dolarlara 'Fransız malı Airbus' uçak satın almıştı.. Bu hususta beklentim yok yani..

Tüm bu süreçte attığı imzaları, ABD Başkanı Trump'ın da kullandığı, 'Amerikan Malı' global sistemin kasası olan İsviçre'li ''Mont Blanc" marka kalemiyle mi attı, onu da bilmiyorum..

**

Bildiğim, Türk'e has bir söz;

-Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz..

Samsung marka telefonumdan 'Amerikan Malı' arama motoru Google'a girip, sordum:

-Büyük Ortadoğu Projesi EŞBAŞKANLIĞINDAN istifa eden var mı?

Bir sürü sonuç çıktı ama hiçbiri sorumun yatını değil, hepsi gargara..

"Olsun" dedi içimdeki ses;

-Sen de yutmuyor, gargara yapıyorsun zaten..

Yazarın Diğer Yazıları