Huawei cihazlara android güncellemesi yapılamayacak mı?

Huawei cihazlara android güncellemesi yapılamayacak mı?
ABD ile Çinli teknoloji devi Huawei arasında bir süredir devam eden lisans krizinin ardından Google, Huawei ile bazı anlaşmalarını askıya aldı.

Son dönemde akıllı telefon piyasasındaki payını ciddi oranda arttıran Çinli teknoloji devi Huawei'nin, Google ile olan  bazı anlaşmaları askıya alındı. Dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi Android'in geliştiricisi Google'ın bu kararı sonrası Huawei marka cep telefonlarının yeni android güncellemesinin yapılmayacağı ortaya çıktı.

Reuters haber ajansı, konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde Google'ın ABD'nin yeni ticaret kuralları nedeniyle Huawei ile bazı ilişkilerini askıya aldığını duyurdu. 

Google şirketinin sözcüsü "Şirketin talimata uyduğunu ve etkilerini gözden geçirdiklerini" bildirdi. Kararla birlikte Huawei markalı cep telefonlarına yeni Android güncellemesi yapılamayacak. 

 Reuters'a konuşan kaynaklara göre Huawei sadece Android'in genel sürümünü kullanabilecek. Huawei akıllı telefonlarından Play Store, Youtube, Gmail gibi tescilli Google uygulamalarına erişim sağlanamayacak.

 ABD Başkanı Donald Trump Amerikan şirketlerinin ulusal güvenlik riski teşkil eden firmalara ait telekomünikasyon ekipmanlarını kullanmalarını yasaklayan kararnameyi imzalamıştı. Ticari kara listeye Huawei de eklenmişti.