Geleceğe transfer...

Trabzonspor’da bu kez transfer adına tutulan yol iyi... Hem de çok iyi..
Eeee, denilecek ki, “Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer..” Hele hele, bu ağız yanmasının da ötesinde, damağınızın yara olmasına kadar varmış ise!
Neredeyse son 10 sezondur, transferden ağzının yanmadığı zaman kalmayan Trabzonspor’un maddi ve manevi kayıpları o kadar büyük oldu ki..
Hangi birini anlatsak... Ama, en çarpıcı örnekler galiba, hiç oynamadan 5 milyon dolara mal olan Thomas Juhn ile dünya yıldızı olmasına rağmen Ziya Doğan’ın akıbetine uğrayan Marcelinho..
Daha çarpıcı örnek isteyenlere, bir sezonun başındaki kadrosu ile sonundakinin arasında futbolcuların neredeyse yarısından fazlasının değiştiği bir Trabzonspor’u izlediğimiz sezonlar hiç de az değildi...
Bu fahiş hatalara sebebiyet yönetici ve teknik adam diye geçinenlerin, “Ben bilirim. Tek seçiciyim. Ben ne dersem o olur” mantığına hizmet etmesi kadar, Trabzonspor’un elindekilere bakmadan, her sezona “Mutlak şampiyonluk” iddiası ile soyunması olmuştur.
Ama ne hazindir ki, 25 sezondur bu “Mutlakiyet” hedefe varamamıştır.
İşte, Trabzonspor’un ağzının çok yandığı süt budur.
Bunu iyi tahlil eden bugünkü Sadri Şener yönetimi, “Önümüzdeki sezon hedef şampiyonluk” demeden transfere soyunmuştur.
Yol doğru, gidişat uygundur.
Altaylı İbrahim ile birlikte profesyonel liglerdeki çevre takımlarından kadroya dahil edilen 5 genç oyuncu.. Yabancılar Cale ve Colman’ın imza atması.. Tamam gibi gözüken Oftaş’tan Giray ve Manisaspor’dan Selçuk ile Burak...  Sıradakiler, Kamerunlu Obina ve diğerleri...
İncelendiğinde genç ve yetenekli, yani geleceği olan oyuncular.. Tıpkı, Trabzonspor’un 2-3 yıl sonrasındaki gelecekte yakalamayı düşündüğü şampiyonluk gibi...
Şampiyonluk için, dışarıdan gelecekler kadar içeride kalacakların da önemli olduğu da göz ardı edilmiyor.
Genç kaleciler Onur ve Tolga’nın yanısıra Musa’nın kalmasında karar kılınması, aynı şekilde Ferhat’ın da kadroda tutulmasını gerektiriyor.
İçeride ve dışarıdakilerle temeli sağlam hale getirilmeye çalışılan Trabzonspor’da, futboldan anlayan hemen hemen herkesin, “her mevkiide bir tane en iyi olmalı” ifadesi oluşturulacak iskelette dikkat edilmesi gereken baş unsuru ortaya koyuyor.
Bu gerçek üzerine inşaa edilecek Trabzonspor kadrosu, her zamanz ifade ettiğimiz gibi, önümüzdeki sezon olmasa bile bir veya bir sonrasındakinde başarıya yakalayabilecektir.
Oluşturulan kadroda bu umudu
vermektedir.

Yazarın Diğer Yazıları