AKP’li belediye başkan yardımcısı Kasım Bulan ve adamlarından Saadet Partisi standına saldırı

AKP’li belediye başkan yardımcısı Kasım Bulan ve adamlarından Saadet Partisi standına saldırı
Saadet Partisi Gençlik Kolları’nın Ağrı’daki mobil üye kayıt aracı Belediye Başkan Yardımcısı Kasım Bulan ve adamları tarafından saldırıya uğradı. Bulan ‘Saadet Partisi diye bir parti mi varmış? Size Ağrı’da stant açtırmam ve sizi Ağrı’dan çıkarmam’ tehdidini savurdu.

Ağrı’daki olay büyük tepki çekti

Milli Gazete''nin haberine göre, Saadet Partisi Genel Merkezi tarafından illerde düzenlenen üye kayıt çalışması sırasında Ağrı’da bulunan standa AKP Belediye Başkan Yardımcısı Kasım Bulan ve beraberindeki kişiler tarafından saldırı düzenlendi. 

Standa yapılan saldırıyı Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan sosyal medya hesabından duyurdu. Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman ise TBMM’de aldığı sözde yaşananları kınadı.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman ise Meclis’te yaptığı açıklamada saldırıyı kınadı. Karaduman “Saadet Partisi olarak ülkemizi karış karış geziyoruz ve vatandaşlarımıza ulaşıyoruz. Bu minvalde Ağrı’da iki gün önce gerekli bütün izinler alınmış ve Ağrı’nın çeşitli noktalarına üye stantları açılmıştır. Bütün izinler alınmış olmasına rağmen Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı bir kişi tarafından üye standımıza ve arkadaşlarımıza çirkin bir şekilde saldırılmıştır" dedi.

Abdulkadir Karaduman sözlerini şöyle noktaladı: ‘Saadet Partisi diye bir parti mi varmış? Size Ağrı’da stant açtırmam ve sizi Ağrı’dan çıkarmam’ gibi cümlelerle en basit ifadeyle hadsizlik yapılmıştır. Bu şahsı ve onu hala görevde tutanları en ağır şekilde kınıyorum. Kimsenin Saadet Partisi’ne bu cümleleri söylemeye ne hakkı ne de haddi asla söz konusu değildir. Çatlasanız da patlasanız da Saadet Partisi her yerde en güçlü şekilde var olmaya devam edecektir.”

SONUNA KADAR MÜCADELE EDİLECEK

Sosyal medya hesabından Ağrı’da yaşananları duyuran Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, “Partimiz, her platformda yasal haklarını sonuna kadar kullanacak, kendini ve haddini bilmez kişilerin keyfi uygulamalarıyla da hukuk çerçevesinde sonuna kadar mücadele edecektir” diyerek olayın takipçisi olacaklarının altını çizdi.

Saadet Partili Mahmut Arıkan, “İktidarın, kendilerinden olmayanların, anayasal hak ve özgürlükleri kullanmalarına tahammülsüzlüğün giderek arttığı ve ağırlaştığı günlerde yaşıyoruz. Her alanda keyfiliğin ve hukuksuzluğun kabul edilemez uygulamalarına tanıklık ediyoruz. Hukuksuz görevden almalara, kayrılmış atamalara, keyfi gözaltı ve tutuklamalara, kaba kuvvete başvurarak engellemelere ve sindirmelere her geçen gün yenileri ekleniyor. Merkezi yönetimin oluşturduğu kural tanımaz anlayış aynı kadroların yereldeki uygulamalarında da görülüyor" dedi. 

Arıkan "Saadet Partimizin Ağrı Valiliğine yaptığı bilgilendirmeye göre belirtilen adreste, belirtilen gün ve saatte açtığı standa, Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı Kasım Bulan ve beraberindeki kişiler tarafından çirkin bir saldırı düzenleniyor. Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı Kasım Bulan’ın, ‘Saadet Partisi diye bir parti mi varmış? Siz nasıl CHP ile ittifak yaparsınız? Ben size burada stant açtırmam’ gibi üslupsuz, yakışıksız, çirkin ve hukuksuz tavrını not düşüyoruz. Partimiz, her platformda yasal haklarını sonuna kadar kullanacak, kendini ve haddini bilmez kişilerin keyfi uygulamalarıyla da hukuk çerçevesinde sonuna kadar mücadele edecektir.” diye konuştu.

“BU ŞAHISLAR AĞRILILARI TEMSİL ETMİYOR”

Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İsmail Fidan ise yaptığı açıklamada, “Siyasi tahammülsüzlük ve nezaketsizliğin bir örneğini de Ağrı’da yaşamış olduk. Bu şahısların Ağrı’yı veya Ağrılıları temsil etmediğini biliyoruz. Baskı ve tahakküme boyun eğmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

İlgili Haberler